Ostalo

Domaće zvijezde otvoreno o svom celebrity statusu: biti poznat u Lijepoj našoj da se izdržati

Da je celebrity biti lako, celebrity bi bio svatko! No ovi naši kažu - biti poznat u Lijepoj našoj da se izdržati, pravi problem imaju strane zvijezde, koje ne mogu prstom maknuti, a da ih ne proganjaju paparazzi ili poludjeli obožavatelji

Ružice Đukić
14.11.2016 18:10

Malo tko se na ovim prostorima može pohvaliti brojkama kakvima barata Mišo Kovač , a opet ih nazivamo zvijezdama. Dobro, njemu zvjezdani status nije ni potreban kad je legenda. No biti zvijezda našim celebovima ne znači baš puno.

"Ja ne mislim da je to neka titula, iskreno da vam kažem", smatra Tarik Filipović .

S njim se slaže i Jole . "Zvijezda. Ne znam ni tko je izmislio to ime", kaže.

"Ja mislim da celebrity znači netko tko traje", kaže Nina Badrić .

Oliver , Gibonni , a i sama Nina svakako su u toj kategoriji. No stepenica, dvije više - svjetska ili europska slava - nije nešto što bi sebi poželjela. Slava svjetskih razmjera više je zastrašujuća nego poželjna.

"Ja ne bih zavidjela nijednoj zvijezdi internacionalne scene jer mislim da ja osobno kakva sam osoba i čovjek, mislim da ne bih to mogla podnijeti", kaže Nina.

A ne bi ni Jelena Rozga koja je jučer u BiH proglašena pjevačicom desetljeća.

"Ja ne znam kako bih ja to mogla sve skupa podnijeti, ali ovdje kod nas je to stvarno ok. Izdržljivo", kaže Rozga.

Biti slavan ima svojih prednosti. Svugdje ste rado viđen gost, odjeću, šminku pa čak i automobile poznati često dobivaju besplatno. Ne čekaju oni baš ni u redovima kao svi ostali. Kroz prste im često progleda i policija. I one loše stvari koje nužno idu uz slavu naše su zvijezde prihvatile. Sve to ide u opis posla.

"Ja sam nekako navikla na sve to i ne opterećujem se i to je super", kaže Rozga.

"Za hrvatsko tržište to su sigurno zvijezde. Znači, tu gdje mi živimo, osobe koje nazivate zvijezdama definitivno to jesu", smatra Iva Jerković .

Ima i onih koje su se nekako uspjele progurati na zvjezdano nebo, a da nismo sigurni ni čime se bave. O tome od čega žive da ni ne pričamo.