Ostalo

Doznajemo: Zašto se Kićin menadžer Duško Lokin nije pojavio na posljednjem ispraćaju

S menadžerom Zoranom Škugorom dogovarao je koncert za 50 godina karijere u Lisinskom. A Duško Lokin s kojim je dogovarao turneju po Kanadi, na sprovod nije uspio doći.

RTL Exkluziv
21.11.2020 18:30

Sve je bilo tu - gitara, pjesma, dragi ljudi. Ali izostala je radost. Ovaj put ljudi su zbog Krunoslava Kiće Slabinca bili tužni. Posebno njegova bivša supruga Dubravka sa sinovima Ivanom i Pavlom . Na njegovu posljednjem ispraćaju mnogi su duboko zavirili u uspomene i sjećanja.

"Sedamdesete kad sam se ja vratila izvana mi smo bili čak u istoj ekipi, ja sam mu bila predgrupa, on je bio tada jako popularan, punio sve žive dvorane u cijeloj Jugoslaviji, jako mi je teško, jako mi je žao", ističe Zdenka Kovačićek .

"Kićo je ustvari odrastao, poznamo se ustvari od onog trenutka kada sam ja bio na Splitskom festivalu s pjesmom ne mogu da te zaboravim, tad smo se često susretali, družili i zaista bili dobri iskreni prijatelji", otkrio nam je Zdravko Škender .

I Ljubo Ćesić Rojs podijelio nam je jednu anegdotu. "Dok sam ja bio mlad, stasao, rado sam slušao njegove pjesme. Sjećam se u Posušju kad je došao s jednim velikim Mercedesom, u to vrijeme to je bio pojam kad je pjevao."

Jako je malo glazbenika koji su kroz karijeru tako dobro plivali u različitim žanrovima kao što je to uspjevalo Kići.

S menadžerom Zoranom Škugorom dogovarao je koncert za 50 godina karijere u Lisinskom. A Duško Lokin s kojim je dogovarao turneju po Kanadi, na sprovod nije uspio doći.

"S obzirom da su na snagu stupile neke zimske mjere, ovo sad zvuči smiješno, ali ja bih morao kupiti četiri nove gume, morao bih putovati u Zagreb i tako dalje. Ja jednostavno financijski oog trenutka nisam u stanju da kupim četiri nove gume", otkrio je RTL Exkluzivu Duško u telefonskom razgovoru.

S pjesmom i gitarama od Kiće se oprostila i njegova Slavonija. Kao da je svaka od ovih ruža Dravom plovila za svaku od 130 pjesama koje nam je Kićo ostavio u nasljeđe.