Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
NITKO NIJE SIGURAN

Doznajte kako možete pregledati sve profile na Facebooku!

Programer Oliver Yeh dokazao je da je moguće pristupati i podacima osoba s kojima nismo prijatelji na Facebooku i koji imaju zatvorene profile, te bez imalo problema proučavati njihove fotografije, komentare i statuse.

Image
RTL/ 26.7.2012. u 16:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dok protivnici društvenih mreža neprestano upozoravaju kako su oni zapravo samo alati za špijuniranje, korisnici vjeruju kako ipak svoje podatke čuvaju opcijama sigurnosti.

No, ako su se korisnici Facebooka do sada i osjećali sigurni, od danas imaju razloga za brigu.

Naime, programer Oliver Yeh dokazao je da je moguće pristupati i podacima osoba s kojima nismo prijatelji na ovoj društvenoj mreži i koji imaju zatvorene profile.

On je dizajnirao aplikaciju Stalkbook, koja omogućuje pristup informacijama prijatelja naših prijatelja na Fejsu. Pohranjenim informacijama na aplikaciji mogu pristupiti svi korisnici društvene mreže, što znači kako bi vaše komentare, fotografije i statuse mogli proučavati milijuni fejsbukovaca.


Image
Foto:
Image

Prema riječima Yeha, ako bi samo deset posto korisnika Facebooka rabilo njegovu aplikaciju, zahvaljujući međusobnoj povezanosti korisnika, na Stalkbooku bi ubrzo postali dostupni podaci o 90 posto svih fejsbukovaca.

Budući da bi lansiranje ove aplikacije moglo izazvati velike probleme, ali i tužbe, Yeh je ne namjerava učiniti javno dostupnom nego je tek htio pokazati javnosti kako je zapravo jako lako zaobići Facebookove postavke privatnosti.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
nadamo se da čovjek nije doživio srčani

Ako nije na fejsu, nije se dogodilo: poseksali se u live streamu pa tagirao djevojčinog oca

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba