Play ponuda
Play ponuda
velik broj gafova

Doznajte koje su slavne osobe osim Mandžukića fulale sa svojim tetovažama

Trend tetoviranja proširio se na apsolutno sve pore društva. No neki ljudi kao da ne shvaćaju da kad na sebe napišeš nešto, to stoji ondje zauvijek. Pravopisne pogreške koje pojedinci ispisuju na svojoj koži, osobito se ističu kad je tetovaža na nekom jeziku tipa hebrejskog ili latinskog. Na jednoj se takvoj poskliznuo i Mario Mandžukić, a priču vam donosi Marijana Čikić

RTL/ 16.4.2015. u 18:18
Play ponuda

Umjesto hvale na račun njegove trke i zalaganja, Marija Mandžukića dan nakon susreta s Realom u četvrtfinalu Lige prvaka dočekala je - sprdnja na raču njegove krivo napisane tetovaže. 

Sve što je htio je da mu na leđima piše je 'sve što me ne ubije, ojačat će me'. No, na kraju Mandžina leđa krasi natpis 'Ono što ne ubiti me, ojačat će me'.

Nije Mario fulao samo pravopis i gramatiku, već i stranu. Hebrejski se piše s desna na lijevo, a Mandžukićev hebrejski ide s lijeva na desno.

"Kriv je onaj koji se sastavljao odnosno nalazio tekst za uporabu. Tetovirači se bave tetoviranjem, a nisu lingvisti. Mi možemo samo ljude pitali jesi li provjerio što će tvoja tetovaža značiti", objasnio nam je tatoo majstor Ninoslav Zelenović Zele.

Gdje je Mandžukić provjeravo poslovicu na hebrejskom ne znamo. Znamo samo da mu je tijelo išarano simbolima i slovima na svim jezicima i pismima. Ima tu i kineskog, rame mu krasi križ, a nešto niže i horoskopski znak blizanaca koji s križem baš i nije u ljubavi. Tko bi ga znao jesu li i ti znakovi neispravni.

"Moje je mišljenje da je to jedna vrsta pomodarstva, dakle egzotike na isti način kao što su sada jako moderni islandski lišaj, afrička šljiva i goji bobice jer dolaze izdaleka", rekao je koordinator OŠ Lauder Hugo Kon Ernest Herzog. 

Za Mandžine muke možda je kriva glavom i bradom Madonna.

"Madonna je popularizirala kabalu kao dio židovstva i samim tim su se pojavile tetovaže na hebresjkom jeziku, no ja ne znam je li to razlog iz kojeg je Mandžo uzeo tu tetovažu", dodao je Herzog.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

RTL-ov magazin Sve u šest dodatno je istražio tematiku pogrešnih tetovaža, te došao do spoznaje kako Mandžukić nije jedini zastranio. Nepismene tetovaže krase i Davida Beckhama kojem su na hinduu u ime supruge ubacili i H. 

Britney Spears umjesto misteriozna, s jednom je crticom viška ispala - čudna. Christina Aguilera također je fulala hebrejski, pa joj umjesto suprugovih inicijala JB, piše brojka 12.
Inače, Židovi vjeruju da je javno sramoćenje najgora stvar koju čovjek čovjeku može napraviti.

"Čitav ovaj događaj dobiva jednu drugu dimenziju, a to je da Mario Mandžukić indirektno vjerojatno izložen onome o čemu kabala govori, a to ej javno sramoćenje", zaključio je Herzog. 

Sa sramotom ili bez nje – jedno je sigurno – sve što ne ubiti ga, ojačat će ga. 

Sve o našoj magazinskoj emisiji 'Sve u šest' možete pratiti na službenoj Facebook stranici. 

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
FASCINANTNE SNIMKE

Uživajte u pogledu na Zemlju uživo iz svemira!

Play ponuda

Više s weba