Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
najodgovorniji i najopasniji

Doznajte kojeg se europskog naroda trebate paziti na cesti!

Prema internetskoj anketi koju je na 10.000 Europljana proveo institut Ipsos, njih 31 posto misli da su Talijani opasni vozači, dok to za svoje sunarodnjake misli čak 58 posto Talijana

Image
Foto: Thinkstock/Ilustracija
K.T./HINA/ 12.2.2015. u 16:24
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Najodgovorniji europski vozači su Šveđani, Talijani su najopasniji, a Grci najnepristojniji, pokazalo je istraživanje koje je u četvrtak objavila francuska tvrtka za održavanje autocesta Vinci autoroutes.

Prema internetskoj anketi koju je na 10.000 Europljana proveo institut Ipsos, njih 31 posto misli da su Talijani opasni vozači, dok to za svoje sunarodnjake misli čak 58 posto Talijana.

Grci su na drugom mjestu iza Talijana, jer ih neodgovornim vozačima smatra 20 posto ispitanika.

Više od polovice - 56 posto ispitanih - priznalo je da se za volanom zna nepristojno ponašati, a najčešće je u pitanju vrijeđanje drugih vozača. U tome prednjače Grci, kojih je čak 74 posto priznalo da se tako ponaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Šveđane je najodgovornijim vozačima proglasilo najviše ispitanika - njih 37 posto, a slijede ih Nijemci, Britanci i Nizozemci.

Istraživanjem je bilo obuhvaćeno deset europskih zemalja: Belgija, Francuska, Grčka, Italija, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Španjolska, Švedska i Velika Britanija.

Upravo se čita

Image
ČESTITAMO

Rekorder Zlatnog Studija! Zoran Šprajc s emisijom 'Stanje nacije' ponovno slavio u finalu ove prestižne medijske nagrade

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
slavni glumac

Enis Bešlagić u društvu kćeri i supruge koje ne viđamo često: Asja više nije malena, a s Ninom ima poseban odnos

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba