Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
MRŠAVITE ČISTEĆI PO KUĆI

Doznajte koliko kalorija možete izgubiti - usisavanjem!

Usisavanjem se primjerice potroši prosječno 238 kalorija, a pranjem kupaonice oko 200 kalorija. Kada se tomu doda više sjedenja nego ranije u uredu ili kod kuće pred televizorom to bi moglo dovesti do porasta na težini.

Image
Foto: photos.com
K. T./HINA/ 6.3.2013. u 7:17
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Žene su vrijeme provedeno u kućanskim poslovima gotovo prepolovile u posljednjih 50 godina i to smanjenje vremena provedenog u kućanskim aktivnostima pretvara se u bitno smanjenu potrošnju energije, odnosno u višak kilograma, prenosi američki dnevni list USA Today rezultate istraživanja koje je izazvalo reakcije zbog diskriminacijskih konotacija.

Prema rezultatima istraživanja objavljenog u časopisu PloS One žene su 1965. prosječno trošile 25,7 sati tjedno na spremanje, kuhanje i pranje rublja, a do 2010. ta je satnica pala na 13,3 sata tjedno.

Usisavanjem se primjerice potroši prosječno 238 kalorija, a pranjem kupaonice oko 200 kalorija. Kada se tomu doda više sjedenja nego ranije u uredu ili kod kuće pred televizorom to bi moglo dovesti do porasta na težini, kaže voditelj istraživanja Edward Archer sa sveučilišta Južna Karolina u Columbiji.

Image
Foto: photos.com
Image
photos.com

Naravno, manje vremena potrošenog na kućanske poslove nije jedina promjena u posljednjih 50 godina. Sredstva za čišćenje postala su modernija, od usisivača kojima se lakše upravlja, preko perilica za suđe do električnih sjeckalica za hranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dok su 1965. žene tjedno sjedile pred televizorom prosječno osam sati 2010. na to su trošile više nego dvostruko više - 16,5 sati. To znači da su vrijeme provedeno u kućanskim poslovima zamijenile za sjedenje pred televizorom a to je veliko smanjenje potrošnje energije, kaže Archer i dodaje da se ta promjena bez značajnog smanjenja unosa hrane tijekom godina mogla pretvoriti u višak kilograma.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
KAO SCENARIJ IZ PORNO FILMA

Dino otkriva kakva je Vlatka u krevetu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba