Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
google čestitao majčin dan

Drage majke, danas je vaš dan!

Nemojte nikako zaboraviti nazvati svoju majku, čestitati joj njen dan i zahvaliti joj što ste na ovome svijetu. Google se sjetio Majčinog dana, nemojte sada vi zaboraviti.

Image
Foto: PHOTOS.COM
RTL/ 13.5.2012. u 11:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Poljubac, čokolada, parfem ili tek čestitka i telefonski poziv sigurno će razveseliti vašu majku. Najkorištenija svjetska internetska tražilica Google u nedjelju je izmjenom svoga logotipa obilježila Majčin dan.

Google, koji i inače ilustracijama i izmjenama svoga 'doodlea' na početnoj stranici ima običaj obilježavati važne datume i događaje, danas je u svoj logo ugradio animaciju povodom Majčina dana.

Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju.

Njegovo obilježavanje ima dugu i zanimljivu povijest koja seže još u antičko doba u kojem su Grci također na proljeće obilježavali Dan posvećen Rei, majci njihova vrhovnog boga Zeusa.

Vuče svoje svoje korijene u engleskom i američkom pokretu žena. Američka pjesnikinja, novinarka, mirotvorka i feministkinja, Ann Maria Reeves Jarvis godine 1865. je organizirala Mothers Day Meetings gdje su majke mogle razmjenjivati ideje o aktualnim pitanjima.

Njena kćer se smatra osnivačicom suvremenog načina obilježavanja Majčinog dana. Naime, nakon smrti Ann Maria Reeves Jarvis, njene je snove i to na najljepši mogući način realizirala njena vlastita kći, također poznata feministica i aktivistica Anna Jarvis. Ona se, nakon dugogodišnjeg obilježavanja smrtnog dana svoje majke koja je umrla 9. svibnja 1905. godine svečanom misom u lokalnoj crkvi, konačno izborila za Majčin dan.

Na njenu inicijativu 8. svibnja 1914. godine Američki je kongres donio odluku da svaka druga nedjelja u svibnju postane nacionalni praznik Majčin dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
dostigla ga ruka pravde

Karma je brza - pokušao pobjeći i izazvao sudar!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba