Play ponuda
Play ponuda
HALJINA U BOJI FUKSIJE

Dvojac iz Elfsa o Mijinoj haljini za Eurosong: 'U čitav proces smo dali puno ljubavi i vjerujemo da će se to prepoznati'

Od crnog kožnog izdanja do romantične haljine s volanima i topom, pretežito u boji fuksije. Ovo je Mijin zaokret u odnosu na Doru i tako će se predstaviti na Eurosongu u prvoj polufinalnoj večeri. Porazgovarali smo s kreatorima haljine koji su nam otkrili kako je izgledao kreativni proces

Image
Antonija Šipušić/ 10.5.2022. u 16:15
Play ponuda

Još je nekoliko sati preostalo do nastupa naše predstavnice Mije Dimšić na eurovizijskoj pozornici. 'Guilty Pleasure' zaorit će se torinskom pozornicom, a nastup će gledati nekoliko desetina milijuna Europljana. To je zasigurno velik pritisak za mladu glazbenicu, koja je po tom pitanju podosta skromna i prije odlaska u Italiju, barem ovako za medije, skrivala je euforiju. Osim o pjesmi, uvelike se priča i o modnoj kombinaciji, a znamo da su za razigranu haljinu s volanima u boji fuksije zaslužni Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić iz Elfsa. Totalna suprotnost od crnog kožnog sakoa i suknje koje je odjenula na Dori, a veličina i važnost projekta zahtijeva i takav zaokret. S dvojcom iz Elfsa porazgovarali smo o haljini, čime su se vodili u kreiranju, koliko je upliva imala Mija i organizator i što bi eventualno modno promijenili ako prođe u žarko nam željeno finale.

Čime ste se inspirirali u kreiranju haljine?

Eurosong je prvenstveno televizijski show i bitno je da su svi elementi nastupa povezani te dio cjeline i jednog koncepta. Kako se nakon Dore mijenjao čitav koncept, u kreiranju haljine za eurovizijski nastup naslanjali smo se na određene naputke koje smo dobili. Organizator je predložio crvenu boju i dugačku asimetričnu haljina na volane, a Mija je izrazila želju da pokaže noge i trbuh. Mi smo to sve spojili u jednu viziju, a kako bi naglasili Mijinu ženstvenu figuru i visinu odlučili smo se za jednu pomaknutu siluetu haljine.

Možete li nam je ukratko opisati?

Gornji dio kostima je korzetirani topić preko kojeg je nonšalantno prebačena traka koja završava kao spušteni predimenzionirani rukav. Donji dio kostima je raskošna suknja sa šlepom i žabo volanima koji strateški otkrivaju jednu nogu, a buntovni mladenački element dobili smo neočekivanim našivenim džepovima na suknji.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/06d79048-c93c-11ec-8319-9e2c164f74ff/original

Izvor: Pixsell

Rekli ste i kako je Mija prvotno željela crvenu haljinu, no ipak ste se odlučili za fuksiju, kao i za djelić crvene. Zašto baš ta boja?

Crvena nam se činila prestrastvena boja za ovako nježnu pjesmu, a i bojali smo se da se ne dobije flamenko efekt kojeg nema u samoj pjesmi i nastupu. Suptilno smo Miji predložili boju fuksije koja, osim što je jako upečatljiva, ove godine i jako popularna, a kao što možete vidjeti Miji sjajno pristaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Koliko je trajao cijeli kreativni proces?

Još od pobjede na Dori se počelo raditi na kostimu, no kako je tu više stepenica u odlučivanju, sam proces se odužio i radilo se više varijanti na temu i rezervna varijanta, ako se dogodi da netko od konkurencije bude sličan.

Miju smo dosad više-manje gledali u tamnijim kombinacijama, zašto ste se ovoga puta odlučili za zaokret?

Koncept za Doru je bio potpuno drugačiji, tada smo dobili naputak da sve izgleda čim 'običnije' - predimenzionirani sako i glomazne čizme da predstavljaju snažnu Miju. Ovaj put smo dobili naputak da se ide u romantičniju varijantu. Kako je Ivan veliki obožavatelj Eurosonga on je želio da kostim izgleda čim raskošnije i da se Mija vizualno izdvoji od pjevačica istog senzibiliteta koje nastupaju s njom u istom polufinalu (Portugal, Island, Armenija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
ESKALIRALO

Nikola i Martina porječkali se tijekom večere: 'Živjeli smo dosad jedno bez drugoga i živjet ćemo i dalje'

U slučaju da uđe u finale, postoji li mogućnost da se kombinacija promijeni ili ostajete pri istome?

Izrađene su dvije opcije gornjeg dijela kostima, jedna s crvenim topom (koja je Miji draža) i s topom u boji ostatka haljine koja je nama draža. Ako Mia uđe u finale svakako može odjenuti drugu varijantu. Odabir je na Miji koja se mora osjećati samouvjereno na sceni.

Kakva je bila suradnja?

Nastup na Eurosongu je velika odgovornost, postoji mnogo razina odlučivanja i teško je zadovoljiti svačije želje. Miju jako volimo i u čitav proces smo se dali s puno ljubavi i vjerujemo da će se to prepoznati na eurovizijskoj sceni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/ae909c58-c1cb-11ec-b85c-0242ac120020/original

Izvor: Nel Pavletić/Pixsell

Mija se dan prije nastupa i ošišala, je li to u dogovoru s vama ili? Jeste li znali za to?
Moramo naglasiti da smo zaslužni za kostime, a ne i za stajling Mije. Mija nam je otkrila da se planira ošišati i ohrabrili smo je za taj potez, dapače, mi bi stražnji dio još jače skratili.

Što nam spremate još u sljedećim danima u slučaju da uđe u finale?
Neke stvari neka ostanu iznenađenje.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
slavni glumac

Enis Bešlagić u društvu kćeri i supruge koje ne viđamo često: Asja više nije malena, a s Ninom ima poseban odnos

Play ponuda

Više s weba