Ostalo

Ecija Ojdanić oglasila se nakon smrti oca: U predstavi naših života, zauvijek ćeš imati glavnu ulogu...'

"Imao je samo svoj briljantni um i moralni zakon u sebi koji je on dobio svojim odgojem i koji ćemo se svi mi truditi dati svojoj djeci i unucima. Njemu u čast. Dragi tata, u predstavi naših života, zauvijek ćeš imati glavnu ulogu", napisala je glumica.

RTL
01.05.2022 11:09

Prije nekoliko dana televizijska i kazališna glumica Ecija Ojdanić na društvenim mrežama objavila je kako je njezin otac Petar preminuo. Talentirana glumica od oca se tada oprostila uz dirljivi tekst i fotografiju na kojoj pokojni otac pozira sa svojom suprugom Milenkom .

Sada, nekoliko dana kasnije, ponovno mu je posvetila emotivnu objavu. Naime, objavila je fotografiju oblaka i neba te napisalada je njezin otac bio "umjetnik života".

"Ako je život umjetničko djelo, onda je moj tata bio veliki umjetnik. Majstor. Učitelj. Uzor. Velika umjetnička djela daju osjećaj sklada i zaokruženosti, a baš takav je bio njegov život, skladan i zaokružen. Tata je bio umjetnik života. Mi koji smo živjeli s njim, njegova supruga i potomci, zauvijek ćemo se diviti njegovom umijeću življenja", započela je glumica.

"To je umijeće bilo sazdano od ljubavi, snage, morala, mudrosti, duhovitosti i intelekta. To su bili stupovi kojima je izgradio svoju karijeru suca, svoju obitelj i svakog od nas kao ljude. Tata je stvarno proživio život. Ali taj život nije bio lak. Dapače.

U tom je životu, moj tata, morao preživjeti i ono najteže što čovjek može doživjeti, a to je smrt djeteta. Dostojanstvo boli i snaga za ići dalje, to su lekcije koje nam je dao i koje nas i danas u ovom teškom trenutku drže na nogama i daju nam inspiraciju da, osim tuge, imamo i osmjeh na licu jer slavimo njegov veličanstven primjer. Njegov častan život", nastavila je.

"Tata je otišao okružen brojnom obitelji, svojom voljenom suprugom, našom mamom i bakom, svojim unucima, zetovima... Otišao je kao ponosan osamdeset jednogodišnjak koji nam je omogućio egzistenciju, i duhovnu i materijalnu, a kada je započeo na svoj životni put, kao i mnogi ljudi iz ovih kamenih krajeva, krenuo je ni iz čega, iz siromaštva.

Ecija Ojdanić otac

Imao je samo svoj briljantni um i moralni zakon u sebi koji je on dobio svojim odgojem i koji ćemo se svi mi truditi dati svojoj djeci i unucima. Njemu u čast. Dragi tata, u predstavi naših života, zauvijek ćeš imati glavnu ulogu.

Znamo da nas čuješ, znamo da nas i dalje čuvaš, možda još i više, sada kada si lak i vječan. Znamo da znaš da te beskrajno volimo. I znaj, dragi tata, da će vatra zahvalnosti zauvijek grijati kuću koju si sagradio, kuću u kojoj si nas stvorio i okupio, tvoju kuću koja se zove ljubav. Do viđenja, dragi moj tata...", napisala je glumica.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.