Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RUŽNI KOMENTARI

Ella Dvornik o zlostavljanju internet zlobnika: 'Meni se to događa zato što je moj muž 15 godina stariji'

Prema istraživanjima svako četvrto dijete žrtva je internet nasilja, a izloženi su mu i odrasli

Ana Zgrebec/ 9.4.2022. u 18:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kravo, idiote, glupačo - samo je dio onoga što se može pročitati u komentarima na društvenim mrežama. Jer internet nasilje postalo je naša svakodnevica. Toj vrsti nasilja izložene su i poznate osobe. Doznajte kako se nose s iživljavanjem u virtualnom svijetu.

Will Smith ošamario je komičara Chrisa Rocka jer se našalio na ćelavost Willove supruge Jade. Inscenirano ili ne, riječ je o nasilju. I dok se u Hollywoodu problemi rješavaju šakama, kod nas je i dalje najzastupljenije verbalno iživljavanje na društvenim mrežama.

"Vidi je kako se obukla", "FUJ!", "Sve ti kipi", "Prljavica", "Charles je klasični daddy issues", "Uštogljeni Tolja" i "Ružna glava, ali tijelo... uffff bomba!"

Bezazlena objava fotografije dovoljna je da izazove salvu uvreda i psovki. Prema istraživanjima svako četvrto dijete žrtva je internet nasilja, a izloženi su mu i odrasli. Još ako ste javna osoba - to je vaša svakodnevica. S tim je dobro upoznata i Ella Dvornik-Pearce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Živimo jednostavno u vremenima gdje ljudi imaju pravo pisati što god žele i mi svi to moramo prihvatiti. Ono što ne moramo prihvatiti je da to trpimo ljude da nas vrijeđaju", rekla je Ella.

Ismijavanje, izrugivanje i uvrede – njihov učinak na psihu pojedinca veći je od govorne riječi jer ostaje zapisan, a žrtva ga iznova i iznova čita. Jedno "Kravo, glupačo, idiote" nekom zvuče simpatično, a drugoga mogu gurnuti korak bliže emocionalnom rubu. 

Upravo se čita

Image
opa!

Srce zvijezde 'Miriše na ljubav' više nije slobodno? Je li to nova Keremova djevojka?!

"Posljedice internet nasilja mogu biti velike po mentalno zdravlje. Neki od znakova su pad samopoštovanja, osjećaj manje vrijednosti, anksioznost, depresija, ali i manjak energije i interesa za obavljanje svakodnevnih aktivnosti te konstantni umor. Istina da i slavne osobe koje su izložene u medijskom prostoru nerijetko trpe ovu vrstu nasilja, a za to postoji više razloga. Između ostalog, osjećaj pojedinca da ima pravo na bilo koji način komentirati osobu koja se izložila u javnosti, a hrabrost za to mu pruža određena anonimnost i fizička distanca", smatra Anđela Jelić.

Glumci, ali i glazbenici često su na metama kritika i ne zamjera im se samo uspjeh. Napadaju se njihove obitelji - djeca su im premršava ili predebela, prljava i neuredna, a oni su pijanci i razvratnici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Recimo meni se to događa zato što je moj muž 15 godina stariji i onda on financira cijelu moju obitelji, a da nema njega onda bi bilo to što mi je tata Dino Dvornik, da nema njega onda bi bio Boris Dvornik", zaključila je Ella Dvornik-Pearce.

"Nikad neću zaboraviti prvi put kad mi je izašao prvi veliki intervju i sva euforična otišla sam tamo i vidjela veliki intervju i ja sva sretna i odem ispod u komentare i netko me tako ružno popljuvao da sam cijeli dan bila baš zbedirana", kazala je Katarina Baban.

Image
snažan istup

Influencerica Nika Ilčić za RTL.hr govori o tragičnom odlasku Kristine Đukić: 'Jako sam potresena, srce mi se slama zbog njene majke'

Image
snažan istup

Influencerica Nika Ilčić za RTL.hr govori o tragičnom odlasku Kristine Đukić: 'Jako sam potresena, srce mi se slama zbog njene majke'

Jer rijetki su oni koji iživljavanje u virtualnom svijetu podnose dobro. Ili ih uopće ne dira. 

"Dokazano je da tu kontra stranu najviše boli kad stisneš ignore. Kad se ti kreneš prepirat s njima, od toga se oni hrane", misli Marko Tolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Zaista pokušavam biti osoba kakvu želim u svojoj blizini i uvijek ću napisati nešto pozitivno i našaliti se na svoj račun. Uvijek ću napisati nešto pozitivno. Ako isti ti negativni gledaju ovo, boli nas briga i žalite se svojoj mami", smatra Ella Dvornik-Pearce.

A upravo je pozitivna komunikacija ključ sreće, stoga idući puta ako poželite napisati nešto loše i nekome s namjerom pokvariti dan, imajte na umu da je internet poput bumeranga - dobro se dobrim, a loše lošim vraća.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
BLAGDANSKA GLAZBA

Ovo su najbolje domaće božićne pjesme! Donosimo vam klasike koji blagdane čine ljepšima

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba