Ostalo

Ella Dvornik satima čekala u redu za darivanje krvi: 'Svi su hrabro stajali i čekali, svih tih 7 sati!'

Za sve one koji će se uputiti darivati krv

Tabloid.hr
30.12.2020 20:15

Jučer suiz Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu pozvali građane na darivanje krvi. Mnogi su se odmah zaputili, a jedna je od njih bila i Ella Dvornik koja je na Facebooku objavila kakvo je stanje u Petrovoj bolnici .

"Ako ćete ići donirati krv u Petrovu:

Ja sam stigla u 11 sati. Red je bio u zmijici skroz do rotora!Svako malo prođu sestre s kavom i čajem, sokovima i slatkišima. Pekare i restorani su im isto donosili neke sitnice za ekipu koja je stajala u redu i za osoblje. Energija je pozitivna i dobrai ljudi se stalno prikljućuju. I pričaju jedni s drugima. Međutim!

Meni je trebalo sedamsati da dođem na red! Ako odete u Petrovu 3 donirati krv, dobro se obucite i ponesite nešto za pojestiza svaki slučaj. Nemate gdjesjesti! Satima stojite isključivo na nogama dok ne uđete u zgradu (ako netko ima neke poteskoće i ovo mu je dobar info). Ako vam nije hitno, probajte radijeidući tjedan jer mislim da su u ova dva dana bašpuno skupili i nema potrebe da sedamsati stojite vani i čekate.

Ako je red do kuda je bio danas, onda znate koliko ćete čekati. Sedam sati.Nitko ispred mene nije napustio red. Svi su hrabro stajali i čekali, svih tih sedamsati! I stari i mladi! Neki su izlazili sretni jer su darivali krv, a neki su i nakon sedamsati čekanja bili odbijeni. U jednom trenu su morali zaustaviti ljude da se prikljućuju redu jer ne bi do ponoći svi stigli.

Jako je bitno da vam je željezo dobro - pregledavat će vam željezo i ako je nisko, nećete moćidonirati. Isto tako morate imati dobar tlak. Pojedite nešto prije da vas ne uhvati nesvjestica. Ako ste stranci bez državljanstva, nećete moći donirati krvbez obzira na to što ikate boravište", napisala je.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

U komentarima su se javili mnogi koji su podijelili situacije iz svojih gradova.

Više o tome kako možete pomoći ljudima pogođenim potresom pročitajte OVDJE !