Ostalo

Emocije kod Huljića su na vrhuncu! Vjekoslava za RTL.hr o unučici: 'Stalno me pitaju jesam li uzbuđena....

Već više od godinu dana supruga i kćer sluša kako pripremaju pop misu, sakralni koncert koji je odobrio i Vatikan. Je li se ubacivala u stvaralački proces i kako se osjeća povodom dolaska prve unuke, Vjekoslava Huljić govorila je u razgovoru za RTL.hr

Antonija Šipušić
29.06.2022 08:00

Književnica i pjesnikinja Vjekoslava Huljić nije propustila podržati kćer i supruga u izvedbi 'Mise Mediterane' te 'Dies Irae' pred prepunim Tomislavcem u Zagrebu. S Hanom Huljić Grašo došla je naknadno, a bila joj je najveća podrška budući da je Hana nekoliko tjedana pred porod ipak odlučila pojaviti se na pozornici. Kako nam je rekla u razgovoru , bilo je tu više upjevavanja nego inače, no izdržala je nastup na kojem je otpjevala dvije pjesme. Sve je pomno pratila Vjekoslava, a za RTL.hr poznata hitmejkerica kaže kako joj je jednak gušt slušati ih doma dok vježbaju, kao i na velikim pozornicama.

"Meni je to svaki put osobito uzbuđenje. Bilo da to slušam ovako ili doma kada Tonči i Hana pjevaju. To je nešto što mi nikada ne može dosaditi jer toliko ima snage i emocije i ljepote u svemu tome i zaista se divim i zboru i orkestru i solistima kako su to iznijeli. Zaista volim sve to što su napravili", rekla je Vjekoslava. Budući da je i sama u sve to uključena otpočetka, više kao subjektivni promatrač, pitali smo je li Hani i Tončiju pomogla svojim komentarima.

Tonči Huljić i Hana Huljić Grašo koncert

"Slušala sam i jednog i drugog, oni su radili neovisno jedan o drugome. Tonči svoje, Hana svoje, a kada je ona bila gotova i sve orkestrirala onda je to pokazala tati. Moram reći da je on zaista bio zatečen koliko je to bilo dobro. Ja sam se držala po strani, ali svakako, kada mi je nešto bilo toliko jako i lijepo i emotivno, onda sam im to i rekla. Svaki put kada vježbaju tu misu doma, ja poželim da to traje i nikad mi ne dosadi", priznala je. Koliko je toga poteklo iz obiteljske radionice, teško je izbrojati, no nesumnjivo ovaj je koncert možda ono na što su najponosniji.


Užurbano ljeto

Prije svega, od svojih su roditelja Hana i Ivan naučili kako se rad uvijek isplati, a ovo im je ljeto možda i najužurbanije dosad. Ivan je organizator splitskog Fusion Festivala koji će se ovo ljeto s domaćim i regionalnim izvođačima održati na Parku Mladeži, a Hana je uz Misu radila i na uglazbljivanju majčinih priča za djecu.

"Ona je oduvijek željela raditi nešto na osnovi mojih bajki i priča. Sada radimo jedan serijal pjesama vezan uz moje priče, a možda i crtani film. Sve je to još u povojima, ali uvijek se nešto novo radi", rekla je. Kako je Hana odrasla na tim bajkama, tako će vjerojatno biti i s prvom unukom Huljićevih. Vjekoslava je još jednom rekla kako se osjeća povodom dolaska malene Albe.

"Jedva čekam. Stalno me pitaju jesam li uzbuđena. Proći će sve uredu i onda ću postati svjesna svega i nadam se da će to biti jedan predivan period života", zaključila je.

Pročitajte još
Tik pred porod! Hana Huljić Grašo blistala u bijelom