Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
poznati svi finalisti

Eurosong - raspjevani spektakl koji nikad ne podbaci!

Sutra će se Kopenhagenom vijoriti zastave raznih raspjevanih nacija. Ali ne i šahovnica. Mi ćemo moći navijati za Crnogorca, koji se plasirao prije dva dana, i Slovenku koja je sinoć izborila finale. Sigurni smo - euro raspjevani spektakl neće podbaciti.

RTL/ 9.5.2014. u 18:24
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sutra, na pozornici u Kopenhagenu održat će se finale ovogodišnjeg Eurosonga. Kako to biva svake godine, i ove je netko podignuo veliku  prašinu. Austriju u finalu predstavlja, po nekima, dosta kontrverzni ThomasTomNeuwirth, poznatiji kao ConchitaWurst. Ili po naški Končita Kobasica. Njegov zaštitni znak? Brada, brkovi, štikle, umjetne trepavice i mnogo, mnogo šminke.

"Ne želim biti žena. Kod kuće sam jako lijen dečko, a kad radim sam kraljica. To neću promijeniti", ističe Thomas.

Kako Hrvatska ove godine ne nastupa, sve regionalne nade spale su nam na dva slova. Sinoć, u drugoj polufinalnoj večeri, proslavila se Slovenija! TinkaraKovač s pjesmom Round and Round pridobila je dovoljno glasova za ulazak u finale!

Dva dana prije, svoje mjesto u finalu zaslužio je crnogorski predstavnik SergejĆetković s pjesmom "Moj svijet".

Simpatični Crnogorac navodno dobro kotira i to ne samo zato što je ovo Crnoj Gori prvi nastup na Eurosongo, od njihove samostalnosti. Ima nešto i u tome što mu back vokale pjevaju Hrvati - Martina, Ivana i Dragan.  

Još se jedan, naše gore list, pokušao probiti do raspjevanih euro zvjezdica. AndrejBabić razne je Eurosongove pohodio s raznim zemljama - Hrvatskom, BiH, Gruzijom, Švicarskom, Portugalom. Ove godine s portugalskom pjevačicom Catarinom Pereirom, na njihovj inačici Dore, bio je korak do Kopenhagena.

"Ove godine sam se ja natjeca u portugalu na njihovom nacionalnom natejcanju i tamo samo bio durgi ja ove godine nisam bio na pozornici Eurosonga", tvrdi Babić.

Iskusni eurosongovac Babić tvrdi da ove godine kvalitete ipak manjka!

"U pravom smislu tv spektakl za nas gledatelje a u muzičkom smislu jedan mali korak unazad u smislu nekakve atraktivnosti, nema tu nekih nastupa koji su na prvu loptu odavali dojam favorita, odnosno ultimativnog favorita", dodaje Babić.

No Eurosong kao Eurosong, iako nema direktnog favorita za sutrašnji spektakl, ne sumnjamo da će biti jako, jako zanimljivo!
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
BLAGDANSKA GLAZBA

Ovo su najbolje domaće božićne pjesme! Donosimo vam klasike koji blagdane čine ljepšima

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba