Posljednje pripreme za međunarodnu proslavu Praznika rada. Mesnice su opskrbljene, jer mnogi će 1. maj proslaviti - tradicionalno!
"Najtraženiji su standardno - svinjski vrat, kremenadle, čevapi, pljeskavica, janjetina, odojak i to je to", kaže nam mesar Dragan Jurjević .
Za svakoga ponešto. Iako su sindikalisti pozvali građane da roštilj zamijene prosvjedom - pitanje je, tko će si i kako posložiti prioritete.
Za sada je sigurno tek da će se mjesta u prirodi u srijedu loviti od ranog jutra. Ova ekipa na zagrebačkom Bundeku - već postavlja šator.
"Ovdje ćemo proslaviti 1. maj, ali ne znamo sklopiti šator", smiju se.
Obiteljska, prijateljska druženja, miris roštilja i slobodan dan - to je ono o čemu sanja prosječan radnik.
Ili pak o umješnom spajanju vikenda s praznikom - što su iskoristili i mnogi Slovenci, koji su već krenuli put naše obale!
Nema sumnje, spojili su i domaći, bez obzira na to bili na kopnu ili na moru. Pitanje je hoće li Splićani na organiziranu proslavu i fažol na Marjanu...
No, važna je dobra volja, pa gdje god da krenuli. Ili u hladovinu ili na središnji zagrebački trg na prosvjed!