Play ponuda
Play ponuda
SVE NAVIJAČKE HIMNE

Evo uz koje ćete hitove moći navijati za naše!

I oni glazbenici koji obožavaju nogomet i oni koji o njemu pojma nemaju - svi imaju isti izazov. Napisati najbolju navijačku pjesmu. Evo uz koje ćete domaće i strane hitove za naše moći navijati na nadolazećem prvenstvu.

RTL/ 27.5.2014. u 18:19
Play ponuda

"Ovo je Hrvatska" je druga u nizu pjesama koju su nam "Uvijek Vjerni" predstavili kao svoju službenu himnu. Plod je suradnje BranimiraMihaljevića i Faye, ali i tridesetak članova udruge.

Zbog toga je, kako kažu, više navijačka, za razliku od one prve, malo nježnijeg melosa, u izvedbi Tomislava Bralića i klapeIntrade, koja nam je predstavljena prije samo mjesec dana.

"Ona po svojoj fizionomiji nije navijačka pjesma koja će se pjevati po stadionima, nego je navijačka himna za putovanja, za doma. A ovo je baš pjevano od samih navijača. Ima puno poruka", kaže TomislavMileis iz Udruge "Uvijek vjerni".

Nisu samo "Uvijek vjerni" zaslužni za velik broj uglazbljenih navijačkih pokliča. Rime o Brazilu, nogometu i lopti već mjesecima slušamo na svakom koraku.   

Najvažniju sporednu stvar na svoj je način opjevala i Severina

"Nećemo snimati spot za tu pjesmu. Ona je kakva je. Napravili smo je u obliku neke razglednice koja je nastala kući kod mene u stanu", rekla je Seve.

Glazbena kritika smatra da će većina ovih nogometnih himni živjeti samo do onog trenutka kada se kockasti oproste s Brazilom. Nogomet tada pada u zaborav i svi se okrećemo nekim drugim notama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

"Ako bi sad detektirali neke druge razloge mimo ljubavi prema nogometu, onda naravno možemo reći da svatko od njih očekuje da nešto i zarade s obzirom i na vrćenje tih pjesama u eteru", smatra glazbeni kritičar AleksandarDragaš.

Ako žele preživjeti do sljedećeg nogometnog prvenstva, navijačke pjesme moraju biti kvalitetne i prihvaćene na tribinama. A takvih se u Hrvatskoj dogodilo samo nekoliko.

Ante Cash je osmislio navijačku inovaciju. On u svojoj himni navija za dvije reprezentacije: Hrvatsku i BiH.

"Pjesma promovira ljubav. To su zemlje koje su imale raznoraznih odnosa i sad netko priča o tome kako se treba voliti. Onda to ljudi prepoznaju i bude im drago", kaže Ante.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
BRAVO

Kandidat iz 'Večere za 5 na selu' Danijeli Martinović napisao pjesmu, a ona mu se javila: 'Dragi Nikola, vi ste super'

Antine Vatrene zmajeve na YouTubeu je već pregledalo 600.000 ljudi, a BiH reprezentatvac Edin Džeko u znak zahvalnosti odlučio je Anti darovati kopačke sa svojim potpisom.

I na svjetskoj sceni se gotovo svakodnevno neki novi glazbeni broj proglašava službenom himnom Mundijala. Najviše se ipak sluša supruga nogometaša - Shakira.

Nogometno ludilo spojilo je Pitbulla i JenniferLopez koji u brazilskim bojama svijetu donose poruku jedinstva.

Aloe Blacc je gol zabio himnom koja bi obožavatelje nogometa diljem globusa trebala natjerati na ples, smijeh i radost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

A ako vas je jedna od ovih, stranih ili domaćih, oda nogometu nasmijala i rasplesala, onda nećemo više njurgati što se o lopti i Brazilu ovih dana pjeva iz svih mogućih grla.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Vremeplov

Danas je jedna od najljepših Hrvatica: Iznenadit će vas kako je Dina Dragija izgledala prije nekoliko godina

Play ponuda

Više s weba