Ostalo

Facebook - ideja koja vrijedi milijarde!

Prve dionice popularnog Facebooka na burzi se očekuju već na proljeće, a tko će ih moći kupiti i što će se nakon svega na društvenoj mreži promijeniti, doznajte u prilogu.

RTL
01.02.2012 19:30

Pregledavanje fotografija i razmjena komentara. Ideja Facebooka toliko je jednostavna, ali zato vrijedna nekoliko desetaka milijarda dolara i divljenja.

Mark Zuckerberg sve je pokrenuo u nekoliko studentskih kvadrata. Milijunima je život učinio zabavnijim, Sašinom bendu praktičnijim.

Naime, Saša je student poslovne informatike, svira u bendu i svakodnevno koristi ovu popularnu društvenu mrežu.

"Jer većina klubova gdje sviramo imaju svoje Facebook profile. Dakle, ako ih ne nađem na Googleu, neke dodatne informacije sigurno postoje na Facebooku", rekao je Saša Fajković .

Borba s Googleom jedan je od razloga zašto Facebook i izlazi na burzu. Kad se dionice na proljeće izlistaju, vrijednost tvrtke mogla bi narasti do 100 milijarda dolara, otprilike pet hrvatskih državnih proračuna.

"Facebook zapravo pokušava dobiti 10 milijarda dolara. Ne zato da bi sebe isplatili jer su oni više manje profitabilni, nego je baš fora u tome da žele napasti Googlei oduprijeti se s više resursa novim uslugama, novim programima i novim idejama", objasnio je Davor Runje , stručnjak za društvene mreže.

Stižu, dakle, nove igre i aplikacije, cilj je da na društvenoj mreži budemo što duže jer nitko osim Facebooka ne može ovako dobro pokazati oglase.

Više doznajte u prilogu.