Ostalo

Facebook uhođenje: Gdje je granica između znatiželje i vrebanja?

Koliko Facebook pomaže, a koliko odmaže novim vezama? Je li uopće zdravo proučavati profile svojih bivših i gdje je granica između znatiželje i vrebanja, doznajte u prilogu!

RTL
26.10.2012 18:10

Koliko Facebook pomaže, a koliko odmaže novim vezama,? Je li uopće zdravo proučavati profile svojih bivših i gdje je granica između znatiželje i vrebanja, doznajte u prilogu!

Bolesna ljubomora može razoriti svaku vezu. Prva pomisao, od takvog partnera treba što prije pobjeći. Ali, on nije spreman to prihvatiti. Nastavlja uhoditi, a današnje doba je kao stvoreno za to. Dovoljno je dohvatiti se njezinog ili njegovog Facebook profila i opsesivna drama počinje.

Posljednje istraživanje kaže kako čak 90 posto bivših svoje nepreboljene ljubavi prati preko ove društvene mreže. Sve dok je u granicama normale, ništa čudno niti za zamjeriti.

Nakon prekida veze potreban je proces tugovanja. Tako je oduvijek bilo i uvijek će biti, poručuju psihijatri. Međutim, kada to tugovanje počinje utjecati na život bivšeg ili bivše, onda imamo problem.

"Ako bi takvi ulasci u nečiji prostor bili bez zadrške, napadni i opasni, onda ova osoba kojoj se to radi ima pravo traženja od institucija sustava zaštitu", pojasnila je psihijatrica Marija Bačan .

No, Facebook uhođenje nije usko vezano uz bivše ljubavnike. Često će upravo bivše djevojke nadrapati kada se pojave nove. Što manje uspiju saznati, uhode postaju gore.

Treba se pomiriti i primiriti, kako obična privlačnost ne bi postala fatalna. I da, Facebook profil za svaki slučaj - zaključajte!