Play ponuda
Play ponuda
POMICAO GRANICE NA VELEBITU

Felix se strmoglavio i po Hrvatskoj

Milijuni gledatelja pratili su skok s ruba svemira, ali o Felixu Baumgartneru nisu znali jednu stvar. Prije osam godina granice je pomicao po našem Velebitu. Skok u jamu Mamet tada se činio jednako odvažnim i jednako ludim, pa je o tome snimljen i dokumentarac.

RTL/ 17.10.2012. u 18:13
Play ponuda

Povijesni skok s ruba svemira. Ovaj nevjerojatni pothvat gledao je cijeli svijet, ali ono što je Felix Baumgartner napravio osam godina prije, i to u Hrvatskoj, tada je bilo gotovo jednako zastrašujuće. I jednako opasno. U jamu Mamet na Velebitu duboku 150 metara nitko se nikada nije usudio skočiti.

Kad je DanielLacko, koji je osmislio projekt, Felixu ponudio da skoči, GSS-ovci i speleolozi isprva nisu htjeli u tome sudjelovati.

Ali kad je Felix počeo s pripremama, svima je bilo jasno o kakvom je profesionalcu riječ. Jamu Mamet detaljno je pregledao i cijelu se godinu pripremao samo za jedan jedini skok. Čak je unajmio i balon s vrućim zrakom da bi izvježbao skakanje s identične visine.

Dokumentarni film pokazuje o kakvom je sportašu i ovisniku o adrenalinu riječ.  Bavio se boksom, penjanjem po stijenama, biciklizmom i relijem, samo da bude u savršenoj formi i spreman reagirati u milisekundi.

Pogledajte samo kako je vježbao na Velebitu. Skok s litice ravno u gumeni čamac. Preciznost kojom skače morala je biti milimetarska, ako želi preživjeti i skok u jamu Mamet. Što je uslijedilo poslije, dio je povijesti. Velebit je dosada ostao najopasnije mjesto koje je Felix Baumgartner mogao pronaći, a da ne mora odlaziti s planeta.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Životna priča

TKO JE EMA LUKETIN? Ljubila poznatog influencera, a sada uživa u ljubavi s beogradskim fotografom

Play ponuda

Više s weba