Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
MISLILI STE DA NE POSTOJI?

Festival kotrljanja sira

Festival sira u Engleskoj se održava već godinama no prošle je godine otkazan i ove dobio svoju verziju u Japanu. Poznat je po čestim ozljedama natjecatelja kojima je užitak natjeravati sirne kolutiće niz strmu padinu.

K. T./ 31.5.2011. u 13:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sir se nije nastavio kotrljati niz Cooper's Hill i ove godine no grupa japanskih studenata u duhu su festivala nastavili "sirnu" utrku i u utorak na padina u blizinu Tokija.

Cooper's Hill festival kotrljanja sira inače je poznat po slomljenim kostima, iščašenim gležnjevima i ostalim ozljedama koje su rezultat natjeravanja velikog kružnog sira.

Prošle godine je otkazan upravo zbog sigurnosnih problema i bijesa natjecatelja koji su samo za ulazak u utrku morali platiti organizatorima 20 funti.

Neki kažu da je ovaj japanski hommage festivalu sira u Gloucesteru u Engleskoj loš jer je nagib puno manje strm nego onaj u Engleskoj, no japanski se studenti opravdavaju kako nije važno kako brzo trčite nego s kim trčite.

Na padinama pokraj Tokija natjecao se 21 student,a svoje su sireve spojili kartonom i ljepljivom trakom kako bi se držali zajedno. Uspjeli su ih naći raznih vrsta, od camemberta preko cheddara do mozzarelle. Htjeli su kotrljati cijeli sir no teško su pronašli čitavi krug sira.

Organizatori se nadaju da bi ovaj festival mogao zamijeniti onaj u Engleskoj, a natjecatelji zasigurno poslije utrke nisu ostali gladni te su uživali u svom sirnom danu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PODUZETNA KREATIVKA

Kristina Mandarina ima novu karijeru: Objavljuje filmiće na OnlyFans stranici i naplaćuje 97,05 kn pretplate

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba