Ostalo

'Francuski Elvis' Johnny Hallyday izgubio borbu s rakom pluća

Johnny Hallyday je tijekom dugogodišnje karijere prodao više od 100 milijuna ploča, a njegov hrapav glas donio mu je vojsku sljedbenika u Francuskoj

Tabloid.hr
06.12.2017 09:16

Johnny Hallyday , pjevač poznat pod nazivom "francuski Elvis", koji je populariziraorock'n'roll u tojzemlji, umro je u74. godini nakon borbe s rakom pluća, izvijestila je u srijedu njegova supruga Laeticia Hallyday .

"Johnny Hallyday nas je napustio. Pišem ove riječi ne vjerujući. Ipak, istina je. Moj muškarac više nije s nama", izjavila je Laeticia Hallyday. Iz Ureda francuskog predsjednika Emmanuela Macrona priopćeno je kako je Hallyday više od 50 godinabioblistava ikona.

Hallyday je tijekom dugogodišnje karijere prodao više od 100 milijuna ploča, a njegov hrapav glas donio mu je vojsku sljedbenika u Francuskoj i drugdje u frankofonskom govornom svijetu. Prvu ploču izdao je 1959. godine, a prošli mjesec tijekom priprema novogalbuma i turnejeobjavljene su vijesti o njegovu liječenju zbog poteškoća s disanjem u pariškoj bolnici.

Johnny Hallydayrođen je kao Jean-Philippe Smet u Parizu 15. lipnja 1943. Izuzetno popularan postao je 1960-ih kada je,kao francuska verzija Elvisa Presleya, bio i ostao najveći izvođač rock'n'rollau Francuskoj izvodećina francuskom jeziku najpoznatije hitove američkih pjevača.