Ostalo

Francusku kuhinju je pregazilo vrijeme?

Najveći francuski majstori kuhinje sumnjaju u izbor koji organizira britanski časopis "Restaurant". Potonji je, navodno, u rukama prehrambene industrije i njegova je metodologija više nego upitna.

Z.H. - HINA
26.04.2014 13:57

Hoće li Francuska ove godine ponovno biti nezadovoljna godišnjim popisom "Pedeset najboljih restorana svijeta" vidjet će se u ponedjeljak u Londonu kada se objavi njihov popis, nakon što se lani nijedan francuski restoran nije našao među prvih deset.

U 2013. najboljim je proglašen španjolski restoran " El Celler de Can Roca " u Gironi, izguravši s prvog mjesta dansku "Nomu" koja je tri godine bila na samom vrhu. Najbolji francuski restoran Alaina Passarda "L'Arpege" u Parizu bio je lani tek šesnaesti, što ide u prilog onima koji misle da je francusku kuhinju pregazilo vrijeme.

Najveći francuski majstori kuhinje sumnjaju u izbor koji organizira britanski časopis "Restaurant". Potonji je, navodno, u rukama prehrambene industrije i njegova je metodologija više nego upitna.

U izboru sudjeluje 900 međunarodnih stručnjaka, od kuhara do gastronomskih kritičara. Svaki glasuje za 7 restorana, među kojima za barem tri strana, u kojima su morali jesti u zadnjih 18 mjeseci. Restorane biraju po vlastitim sklonostima, misle Francuzi, bez jasno utvrđenih mjerila i kriterija.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.