Ostalo

Gasi se Oprah Show

Show će se najvjerojatnije prestati emitirati za oko godinu i pol. No, neslužbeno se doznaje da Oprah planira pokrenuti svoju kablovsku televiziju.

M.K.S. - HINA
20.11.2009 06:40

CHICAGO - Voditeljica najgledanijeg dnevnog 'talk-showa' u Americi, Oprah Winfrey, svoju će emisiju prestati emitirati 2011. godine nakon 25 sezona, objavila je u četvrtak njezin producentska kuća Harpo Productions.

Winfrey planira u programu uživo u petak objaviti datum posljednjeg "The Oprah Winfrey Showa", navodi u priopćenju Harpo Productions.

Winfrey je televizijsku karijeru počela u Nashvilleu i Baltimoreu, prije nego što se 1984. preselila u Chicago kako bi na TV postaji WLS vodila jutarnju emisiju "A.M. Chicago". Ta je emisija 1985. preimenovana u "The Oprah Winfrey Show".

Godinu poslije osnovala je svoju producentsku kuću Harpo, a 1990. otvorila je Harpo Studios u Chicagu.

U siječnju 2008., Winfrey je pokraj svog televizijskog studija otvorila The Oprah Store, trgovinu suvenirima i modni butik na 500 četvornih metara, koji nakon snimanja show programa svakoga dana posjeti u prosjeku 250 njezinih obožavateljica.

Oprah Winfrey izdaje i svoj magazin "O", na čijoj je naslovnoj stranici uvijek ona.

Američke televizijske mreže u izvješćima navode kako se neslužbeno doznaje da Oprah W nakon 2011. planira pokrenuti svoju kablovsku televiziju.