Play ponuda
Play ponuda
VRATiO TITULU

Gates opet najbogatiji čovjek svijeta!

S imovinom vrijednom 72 milijarde dolara ove godine Gates je vratio i titulu najbogatijeg na svijetu.

Image
Z.H./Hina/ 17.9.2013. u 13:23
Play ponuda

Osnivač Microsofta Bill Gates već je 20 godina zaredom najbogatiji Amerikanac, a s imovinom vrijednom 72 milijarde dolara ove godine je vratio i titulu najbogatijeg na svijetu koju mu je nakratko 'oteo' meksički milijarder Carlos Slim, piše magazin Forbes koji već 32 godine objavljuje popis najbogatijih Amerikanaca.

Investitor Warren Buffett ponovno je na drugom mjestu, a zabilježio je najveće povećanje imovine za čak 12,5 milijarda dolara.

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg s imovinom vrijednom 9,6 milijarda dolara vratio se na popis 20 najbogatijih Amerikanaca.

Najviše je imovina porasla Davidu Duffieldu, osnivaču računalne tvrtke Workday, čija se bogatsko utrostručilo na 6,4 milijarde dolara.

Pet godina nakon početka financijske krize koja je načela bogatstvo mnogih, skupina najbogatijih Amerikanaca povratila je sve što je izgubila.

400 najbogatijih Amerikanaca teže više od dva trilijuna što odgovara BDP-u Rusije. Prosječna bogatsvo prvih 400 je pet milijarda dolara odnosno 800 milijuna više nego prošle godine.

Najsiromašniji među 400 najbogatijih težak je 'samo' 1,3 milijarde dolara, a ispod toga praga ostao je još 61 američki milijarder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Devet je na listi 400 najbogatijih mlađih od 40 godina, a samo njih 30 u proteklih godinu dana smanjilo je svoje bogatstvo.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Životna priča

TKO JE EMA LUKETIN? Ljubila poznatog influencera, a sada uživa u ljubavi s beogradskim fotografom

Play ponuda

Više s weba