Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ambiciozni i vrijedni

Što danas rade Kolindina djeca? Katarina je jako uspješna, a Luka je pravi misterij

Kolinda Grabar Kitarović sa svojim suprugom Jakovom trudila se zadržati privatnost svoje djece, a u tome je i uspjela. O Katarini se zna malo, a o Luki gotovo ništa

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL;
RTL.HR/ 12.1.2022. u 11:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Mama, Hrvatska nije nikakva potkova ni perec! Hrvatska je sokol raširenih krila! (Washington, travanj 2008., 7-godišnja Katarina u razgovoru u Bijeloj kući). Leti visoko i budi uvijek svoja, Sokolice moja, Anđele moj! I vrati se gnijezdu svom. Hrvatska te čeka raširenih krila! Beskrajno te vole tvoji nadasve ponosni Mama i Tata - napisala je Kolinda kćerki na Facebooku prije no što je krenula na fakultet", napisala je ponosna Kolinda Grabar Kitarović na svom Facebooku nakon što je njezina Katarina otputovala na studij u Ameriku. 

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Kolindina kći Katarina upisala je Harvard, a uspješna je i kao sportašica. Mlada klizačica danas je na prestižnom američkom sveučilištu Harvard, a tamo studira tri godine. Iako je upala na sva četiri fakulteta 'Lige bršljana', Katarina se odlučila na Harvard. Da ne gubi vrijeme, kći bivše predsjednice pokazala je i knjigom koju je napisala, a u kojoj je opisala kako je pomagala svojim vršnjacima u borbi protiv suicidalnih misli. 

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Image
Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Osim Katarine, na koju je obitelj iznimno ponosna, Jakov i Kolinda imaju i sina Luku, dvije godine mlađeg od Katarine. Dok je nekadašnja 'prva kći' željela Harvard, Luka je bio učenik MIOC-a, a želja mu je, kako je Kolinda RTL-u otkrila 2019., bila upisati FER. Time bi otišao stopama svog oca, koji je doktorirao na istom fakultetu te svojedobno predavao elektroničku navigaciju i računalne komunikacije na Pomorskom fakultetu u Rijeci. 

I dok se o Katarini i njezinim postignućima ipak štošta zna, o Luki skoro ništa. Kolinda je tijekom svog mandata ipak uspjela prilično uspješno sačuvati privatnost svoje djece. 

Upravo se čita

Image
AJOJ

Ostaju ili odlaze iz eksperimenta? Saša i Bojan na prekretnici, a ona s njim ne želi baš nikakav odnos

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
popularna djevojka

Ovo je ista osoba? Splitska influencerica Ela Jerković podvrgnula se brojnim operacijama, evo kako je izgledala prije

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba