Ostalo

Gdje žive najpoznatiji hrvatski političari? Jedni uživaju na 'zagrebačkom Beverly Hillsu', dok drugi žive...

Jeste li se ikada pitali u kojim kvartovima žive hrvatski političari? U nastavku vam donosimo popis najpoznatijih hrvatskih političara i mjesta na kojima su upravo oni odlučili kupiti svoju oazu mira

T.M.
23.03.2022 08:00

Nije tajna da političari trebaju objaviti svoje imovinske kartice. Koliko imaju nekretnina, zemljišta, automobila ili ušteđevine javno je dostupni podatak, no, kada je riječ o točnoj lokaciji, najčešće luksuznih nekretnina, informacije se broje na kapaljku. I dok neki žive u stanovima od 'samo' četrdesetak metara kvadratnih, drugi uživaju u urbanim vilama na "zagrebačkomBeverly Hillsu''.Gdje točno žive najpoznatiji hrvatski političari - saznajte u nastavku!


Andrej Plenković

Predsjednik hrvatske Vlade i Hrvatske demokratske zajednice AndrejPlenković, njegova supruga Ana MaslaćPlenković i dvoje djece već godinama žive u dvoetažnom stanu od 187 metara kvadratnih neto stambene površine. Stan na adresi Vinogadi koji se nalazi u sjevernom dijelu grada, obitelj Plenkovićkupila je 2003. godine i platila ga 201.000 eura. Kupljen je, kako stoji u imovinskoj kartici, od prodaje obiteljske imovine i dijelom od Plenkovićevih tadašnjih prihoda od nesamostalnog rada.

Andrej Plenković

(FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL)


Zoran Milanović

U srcu grada, točnije gradskojčetvrti Donji grad smjestila se obitelj predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića . Političar u suvlasništvu sa suprugom ima, između ostalog, spomenuti stan od 127 četvornih metara koji se procjenjuje na gotovo dva milijuna kuna.

zoran milanovic

(FOTO:Robert Anic/PIXSELL)


Tomislav Tomašević

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegova supruga Iva Mertić žive nešto skromnije. Nakon višegodišnjeg podstanarstva bračni par kupio je stan od četrdesetak kvadrata na Trešnjevci. Vrijednost stana navodno iznosi 600.000 kuna odnosno oko 80.000 eura, a političar ga je kupio u gotovini.

Tomislav Tomašević

(FOTO:Emica Elvedji/Pixsell)


Davor Božinović

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sa suprugomJasnom ima nekoliko nekretnina, a najskuplja je svakako ona u centru Zaprešića gdje zapravo i žive.

Davor Božinović

(FOTO:Kristina Štedul Fabac/Pixsell)


Gordan Jandroković

Na zagrebačkoj Šalati,elitinom dijelugrada koji mnoginazivaju "zagrebački Beverly Hills" smjestila se obitelj predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića . Riječ je o luksuznoj nekretnini u urbanoj vili koju je Jandroković izgradio s nekadašnjim nogometašem Tomislavom Butinom. Stan ima 149 kvadrata i vrijedan je oko dva milijuna kuna.

Gordan Jandroković

(FOTO:Patrik Macek/PIXSELL)


Željko Reiner

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i akademik Željko Reine r također se možepohvaliti obiteljskim domom u elitnom dijelu Zagreba. Naime, političar s obitelji živi u urbanoj viliu blizini bolnice Sveti duh.

Željko Reiner

(FOTO:Luka Stanzl/PIXSELL)


Oleg Butković

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković na raspolaganju ima državni stan od 66 četvornih metara, a prebivališno je i dalje prijavljen u Novom Vinodolskom. Dok obavlja svoju ministarsku dužnost, Oleg je u Zagrebu te boravi u nekretnini koja je smještena u najpoznatijoj zagrebačkoj ulici.

Oleg Butković

(FOTO:Davorin Visnjic/PIXSELL)