Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
VRATILA SE U KAVEZ

Genijalna majmunica odustala od bijega

Majmunica je drvenim štapom onesposobila električnu ogradu te je izašla iz kaveza, no na kraju se ipak sama vratila.

Image

majmun, orangutan majmunica

M.K.S./HINA/ 10.5.2009. u 11:33
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

SYDNEY - U smionom pokušaju bijega iz dobro čuvanog zoološkog vrta u Sydneyu, 27-godišnja orangutanka Karta štapom je onesposobila električnu ogradu i bila nadomak slobode, no na kraju je odustala od bijega.

Direktor ZOO-a Peter Whitehead rekao je da je Karta štapom izazvala kratki spoj u električnoj ogradi i naslagala grane i druge predmete u svome kavezu kako bi se popela preko ograde.

"Ovo je izuzetno inteligentna životinja", rekao je Whitehead. "I prije smo s njom imali problema, stalno pokušava nasamariti čuvare", dodao je.

Karta, teška 62 kilograma, bila je na korak od slobode pa su iz sigurnosnih razloga čuvari zatvorili zoološki vrt dok nije vraćena u kavez.

Veterinari su bili spremni obuzdati ju puškama za uspavljivanje, no Karta je tada, posve nenadano, odustala od bijega.

"Mislim da je, vidjevši gdje se nalazi, shvatila da tu ne bi smjela biti. Sama se spustila po ogradi i vratila u kavez", rekao je Withead zaključivši da se radi o zaista "genijalnoj životinji".

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
SPLIĆANKA MIA FRANIĆ

Je li to bila ljubav? Jedna od najljepših Hrvatica progovorila o kratkom braku sa starijim poduzetnikom, ali i fotografiji s Davorom Šukerom

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba