Ostalo

Gibonni: 'Bio sam spreman staviti ruku u vatru da će se izvući'

'On je naša najpopularnija i najvoljenija osoba. Ne znam kako bih više dao njegovoj osobini na važnosti. Mi takve više osobe nemamo, tko toliko voli ljude'

RTL
30.07.2018 20:02

S njim je punio stadione, dvorane, s njim je snimao pjesme i spotove, s njim je postao i familija te tako i nazvao jedan od albuma.

Zlatan Stipišić Gibonni prisjetio selijepih detalja o Oliveru,koji je obilježio njegov, ali i život i karijeru mnogih hrvatskih glazbenika.

"Ja sam se sve do jučer nadao, bio sam u stanju staviti ruku u vatru da će se on izvući.Postoje ljudi za koje jednostavno osjećaš da je to nemoguće, toliko su bili puni duha, puni života, da to ne ide uz ovaj ishod. Svi smo odrasli uz taj Radio Split gdje je on sveprisutan. On je taj prvi glas koji čuje pored svojih roditelja, pored svoje babe. Mi uopće ne znamo šta mi gubimo njegovim odlaskom.On je najvoljenija osoba u ovoj zemlji i uz to, što je najvažnije, on je bio totalno nekonfliktna osoba. Čovjek koji nije pravio neprijatelje, nego je samo pravio prijatelje.

Postoji ona duhovitost kad čovjek ispriča vic, ali to nije on. On je bio taj što isprve izbaci u svakoj situaciji. On je znao sve dijaloge iz Maloga mista . To malo misto je imao na laptopu i kad se ne bi ništa događalo bi onda bi on otvorio malo, uvijek se smijao kao da prvi put gleda".

Kako zamisliti život bez Olivera?

"Ja to ne mogu. On je naša najpopularnija i najvoljenija osoba. Ne znam kako bih više dao njegovoj osobini na važnosti. Mi takve više osobe nemamo, tko toliko voli ljude. Ja znam svoj grad i koliko on znači ljudima. Vjerojatno će biti toliko emocija...", zaključuje Gibonni za RTLDanas.