Ostalo

Gibonni nam je odškrinuo vrata svoje intime: što savjetuje sinu i zašto se ne smatra dijelom estrade?

Kad je glazba u pitanju, uvijek daje 100 posto sebe. No kad je privatni život u pitanju, Gibonni je zatvoren kao šipak i na kapaljku nam daje detalje svog života iza kamere i scene

Marija Pajić
22.11.2016 18:12

Iza Zlatana Stipišića Gibonnija je 25 godina karijere i na tisuće koncerata. Vojska obožavatelja osigurala mu je status velike zvijezde, no svjetla reflektora mu baš i ne gode kao njegovim kolegama.

"Nitko ne kopa po mojim ormarima jer tako sam ja želio. Ima ljudi kojima je žao jer su vukli za rep, uzmi me, primjeti me i sada ne bi, a ne može", obrazlaže Zlatan Stipišić Gibonni.

Baš zbog toga ne smatra se dijelom hrvatske estrade.

"Iako me normalno tamo stavljaju zato što te moraju negdje stavit ljudi, moraju imati te neke brze zaključke da te brzo stave u neku ladicu, nije mi čak ni jasno što je ta estrada", priznaje popularni pjevač.

Politiku iskakanja iz paštete Gibo nikad nije prakticirao. I dodaje kako to ne namjerava uvesti u svoju svakodnevicu.

"Svi se kao tamo skupa druže i fotografiraju se. Ja nisam taj - na taj način. Ne da mi se tamo biti", dodaje.

Za to ima itekako opravdan razloga. Zbog svojih nasljednika Tanje, Randa i Lorenza prestao je biti ovisan o popularnosti. No, kako to i inače biva, i u slučaju obitelji Stipišić jabuka ne pada daleko od stabla. Njegov 20-godišnji sin Rando bavi se glazbom čime tata Zlatan baš i nije oduševljen.

"Ne znam šta bi sinu savjetovao, osim za harmoniju, kuda ta pjesma ide - kako će to doći do ljudi, nemam pojma", rekao je.

Posljednji album Familija snimio je s Oliverom Dragojevićem s kojim se i privatno najčešće druži.

"On je jedna jako jednostavna osoba, ne komplicira ništa. Kada bismo bili svi kao on, onda bismo bili Švicarska na moru", havli Gibonni prijatelja.

No, o njegovoj osobnoj jednostavnosti bi se, kako sam priznaje, dalo popričati.

"Pitaj moje doma jesam li jednostavan. Ne znam, ali znam da pokušavam stvari ne iskomplicirat", otkrio je.

Prioriteti su prioriteti, a u Gibinu slučaju to su njegova obitelj i njegove pjesme. Sve drugo već s prvim taktovima njegovih balada - pada u vodu.