Play ponuda
Play ponuda
INSPIRATIVNA NOVA KOLEKCIJA

Glamurozna kolekcija Krie Designa podsjeća nas da nikada ne zaboravimo naše snove

Modni brend Krie Design predstavio je inspirativnu novu kolekciju 'Dreamers Yard' na 10. Green Fashion Weeku, u prijestolnici mode Milanu.

Image
Foto: Vittorio La Fata
pr/ 3.12.2020. u 15:00
Play ponuda

Moda obično zrcali stanje društva i njegovih vrijednosti, uljepšava stvarnost, no ona također može inspirirati ljude da sanjaju.

U ovoj godini suočeni smo s velikim krizama, ali jednako tako imali smo priliku pokazati neslomljivi duh. Što god bilo, ne smijemo se odreći naših snova. Modni brend Krie Design predstavio je inspirativnu novu kolekciju 'Dreamers Yard' na 10. Green Fashion Weeku, u prijestolnici mode Milanu. Riječ je o internacionalnom događaju koji već godinama promiče održivi razvoj u modnoj industriji te je pod pokroviteljstvom UN-a, a dizajnerica Kristina Burja jedina je hrvatska predstavnica te u projektu  sudjeluje od prvog izdanja 2016. godine u Abu Dhabiju.

Image
Foto: Vittorio La Fata
Image
Vittorio La Fata

(FOTO: Vittorio La Fata)

Kristinin dizajn i ekološki pristup proizvodnji te cijelo poslovno djelovanje u skladu je s Agendom 21 UN-a o održivom razvoju, prepoznat je od strane organizatora, koji su na ovogodišnjem izdanju GFW-a organizirali on line konferenciju za medije. U skladu s epidemiološkim mjerama četrdesetak medijskih kuća uključilo se u live streaming, na konferenciju koja se održala na poznatoj 'Terrazza 21', ispred milanskog Duoma. Mediji su pokazali veliki interes za projekt koji je u doba korone došao na svoje jer su danas veliki modni proizvođači bili primorani usporiti masovnu proizvodnju u tvornicama diljem svijeta, a zna se da je tekstilna masovna produkcija jedna od najvećih zagađivača planete.  

„Ne možemo promijeniti svijet u jednom danu, ali možemo govoriti i promicati vrijednosti koje su blagotvorne, kako za našu planetu tako i za ljude koji su u ovoj industriji izuzetno ugroženi, kada govorimo o nehumanim radnim uvjetima masovne proizvodnje tekstila na svjetskoj razini. Kolekcije moraju duže trajati. Kada birate odjeću morate se zapitati odakle dolazi odjeća koju želite kupiti i tko je to proizveo te u kojim uvjetima? Bitno je biti etički osviješten i ekološki odgovoran. Zanimajte se za priču brenda, za kreaciju koju ćete voljeti godinama. Kupujte odjeću stvorenu da traje, a ne onu stvorenu da je što prije morate zamijeniti. Trendovi moraju postati tiši jer puno je drugih glasova koje treba pojačati. Upravo to je moj moto dok kreiram kolekcije  koje su  kvalitetne, jedinstvene i pristupačne te proizvedene s ljubavlju u Hrvatskoj.“- izjavila je Kristina na konferenciji i pokazala kreacije koje odišu glamurom kultnih diva te hedonizmom koji fashionisti priželjkuju.

Image
Foto: Vittorio La Fata
Image
Vittorio La Fata

(FOTO: Vittorio La Fata)

Kaputi, predimenzionirani sakoi, zanimljivi korzetirani remeni, haljine koje oduzimaju dah, kao i nezaobilazne kombinacije od eko kože po kojima je dizajnerica Kristina prepoznatljiva čine novu kolekciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Gledajući fotografije koje potpisuje fotograf Vittorio La Fata shvaćamo da moda budi izuzetnu emociju i prenosi poruku. Nove kolekcije su zapravo prozor u budućnost, no u kreaciju se zaljubimo u trenutku.

„Poanta mode je individualizam, oduvijek vjerujem u ideju bezvremenske elegancije i komade koji traju, koji se nasljeđuju…“ - zaključila je Kristina Burja koja je u Milanu predstavila samo dio noviteta, a za nekoliko dana najavljuje veliko modno iznenađenje i zanimljivu suradnju.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Žena mu kupila kartu

Splitski poduzetnik leti u svemir

Play ponuda

Više s weba