Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
za rtl.hr

Zvijezda 'Ruže vjetrova' otkriva kako živi danas: Zbog djece se čak i moj odnos prema poslu promijenio

Talentirana glumica Petra Cicvarić, koju pamtimo po ulozi u seriji 'Ruža vjetrova' , u intervjuu za RTL.hr progovorila je o novim projektima, majčinstvu, izazovima, željama i još brojnim temama

Image
Foto: Tportal
T.M./ 24.3.2022. u 16:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Glumica profesionalnog ansambla karlovačkog Zorin doma Petra Cicvarić, javnosti najpoznatija po ulozi u popularnoj RTL-ovoj seriji 'Ruža vjetrova' jedna je od onih glumica koja 'radi u tišini', a bez obzira na to što ju gledatelji u posljednje vrijeme ne gledaju toliko često u televizijskim projektima, Petra itekako aktivno radi u svijetu kazališta te iza sebe ima brojne uspješne autorske projekte, a da trud i rad nisu uzaludni, najbolje dokazuju nagrade koje je osvojila u posljednjih nekoliko godina. No, novosti ima i na privatnom planu! Sa svojim partnerom, glumcem i glazbenikom Peđom Gvozdićem dobila je dvije preslatke kćeri koje su joj, kako nam je otkrila, promijenile život. U intervjuu za RTL.hr talentirana Petra progovorila je o novim projektima, majčinstvu, željama, izazovima i još brojnim temama. 

Uskoro ćete proslaviti 36. rođendan. Imate li neke rođendanske želje? 

Voljela bih “naručiti” sunčani dan, 20 stupnjeva, minimalnu dozu obaveza i svoje najdraže pored sebe, negdje uz rijeku. 

Image
Foto: Joana Paciorek
Image
Joana Paciorek

(FOTO: Joana Paciorek) 

Pamtite li neku najluđu rođendansku proslavu. Ako takva postoji - možete li nam ju prepričati?

U mom “prošlom životu”, onom prije djece, bile su te lude rođendanske proslave na vikendici u Aljmašu ili u Baranjskoj kući u Karancu. Sad su luđi dječji rođendani. Bolje da ne prepričavam. Jedino što povezuje prijašnje rođendane i sadašnje dječje je to što si sretan kad nitko ne završi na hitnoj. 

Što ste sve naučili u protekloj godini? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Naučila sam da je uspoređivanje s drugima moj najveći neprijatelj. Da ne mogu i ne trebam mijenjati ljude. Naučila sam da su nesavršenosti odlične. Da ananas raste nisko, na zemlji, a ne na drvetu. 

Što želite ostvariti prije sljedećeg rođendana? Imate li neka zacrtane ciljeve? 

Imam. Neki su vezani za posao, neki su vezani općenito za moj odnos s ljudima. A neki za izgradnju kuće. No, to nek ostane moja tajna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
INTERVJU

'Zlatna djevojka' Dona za RTL.hr: 'Ivan je dobar momak, ali meni treba više vremena da se zaljubim u osobu'

Pandemija, ratovi, potresi, nažalost, obilježili su protekle dvije godine. Koliko to sve utječe na Vas i postoje li neki rituali, mjesta gdje pobjegnete? 

Biti negdje u prirodi, uz rijeku ili more je uvijek moj najbolji lijek za negativu. Glasno puštanje rock’n’rolla također pomaže. Ali zapravo, ja ne slušam vijesti, ne čitam ih, sve bitne informacije uvijek dođu nekako do mene jer ljudi vole komentirati i prepričavati, ne bavim se virtualnim ratovima na društvenim mrežama, meditiram i pišem kad osjećam pritisak vanjskog svijeta. 

Postoji li nešto u karijeri što smatrate izazovom koji još uvijek niste uspjeli ispuniti, a voljeli biste? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Svijet glume zapravo nudi puno toga. Trenutno sam nekako više orijentirana na kazalište, na autorske predstave i uživam u tome, ali to ne znači da će to zauvijek trajati. Voljela bih se recimo baviti i sinkronizacijom crtića, mislim da bih uživala u tome.

Ostvarili ste se i u ulozi majke. Koliko se vaš život promijenio nakon što ste postali roditelj?

Organizacija vremena mi se promijenila. Dan mi kratko traje pa volim i želim svoje vrijeme kvalitetno iskoristiti. Neke su se stvari smanjile, kao možda druženja, putovanja, ali su u isto vrijeme te stvari postale kvalitetnije. Pa čak se i moj odnos prema poslu promijenio. Počela sam više vjerovati u sebe, primijetila sam neke svoje vrijednosti i iz toga počela graditi posao. Majčinstvo me na neki način spustilo na zemlju, ali i podiglo moju snagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jedna od vaših najpopularnijih uloga je ona u seriji 'Ruža vjetrova'. Kako pamtite taj period? 

Jako volim taj period svog života, često ga se sjetim. Živjela sam u Splitu dvije godine i zaljubila sam se u taj grad. Na snimanju sam upoznala stvarno divne ljude, stekla prijatelje s kojima i dan danas održavam kontakt i druženja. Taman mi je i sestra bila u Splitu, na studiju, tako da sam se i s njom često družila. Bio je to period intenzivnog rada, ali i intenzivnog uživanja. 

Kako provodite slobodno vrijeme? Gdje vas obožavatelji ovih dana najčešće mogu sresti? 

Trenutno sam u Slavoniji, na relaciji Osijek-Vinkovci, jer tamo radim novu predstavu. Slobodno vrijeme najčešće provodim sa svojom obitelji, sa svoje dvije male curice. A s obzirom na to da nam dolazi lijepo vrijeme, sad ćemo sigurno češće biti vani, negdje u prirodi ili parkovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Što publika može očekivati od vas u narednom periodu kada je riječ o karijeri?

Puno autorskih projekata me čeka. Tako se nekako poklopilo ove godine da sam čak za tri predstave napisala tekst. Počelo je sve prije pet godina kada sam napisala dramski tekst za dječju predstavu koji je dobio nagradu, to me ohrabrilo pa sam samo nastavila pisati. Sada se već nekoliko mojih tekstova igra u Zorin domu u Karlovcu, dva u Sisku, jedan u Srbiji, a sada se bliži i praizvedba mog teksta “Tri i pol sestre” u Vinkovcima. Predstava govori o obiteljskim tajnama, o sestrinskoj ljubavi, ali i o razdoru. Brzo nakon te premijere, na Dan autizma 2. travnja, bit će u Karlovcu premijera predstave “Semafor”, za koju sam također pisala tekst, a koja govori o obitelji čiji je najmlađi član u spektru autizma. Jako sam sretna što imam priliku kroz kazalište govoriti o važnim temama. Oduvijek sam sanjala o tome. Osim toga, krajem petog mjeseca u Karlovcu bit će održan Prvi Međunarodni lutkarski festival INPUT Karlovac, tako da me i tu čeka puno posla jer sudjelujem u organizaciji, ali i pripremi nove lutkarske predstave. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
sretan rođendan

Sjećate se pjevačice iz grupe E.N.I.? Nakon raspada grupe posvetila se solo karijeri, a prije nekoliko godina doživjela najveću sreću

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba