Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
FANOVI I DALJE TUGUJU

Godina dana od smrti Michaela Jacksona

Tisuće obožavatelja se očekuju na groblju Forest Lawn, no neće moći ući u mauzolej u kojemu je Jacksonovo tijelo. Njegova majka će u rodnom Garyju otkriti spomenik.

Image

Michael Jackson Michael Jackson

M.K.S./HINA/ 25.6.2010. u 10:46
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

LOS ANGELES - Obožavatelji Michaela Jacksona u petak su obilježili prvu obljetnicu smrti "kralja popa", noćnim bdjenjima i okupljanjima diljem svijeta, a više tisuća ljudi očekuje se tijekom dana na groblju u Los Angelesu gdje počiva taj slavni pjevač.

Točno godinu dana prošlo je otkako je kralj popa umro u 50. godini od prekomjernog uzimanja lijekova u svome domu u Los Angelesu, nekoliko tjedana prije najavljenog povratka na pozornicu u Londonu koji su mediji i publika očekivali s golemom pozornosti.

Tisuće Jacksonovih obožavatelja očekuju se danas na groblju Forest Lawnu u Glendaleu, u predgrađu Los Angelesa. No ulazak u mauzolej s njegovim posmrtnim ostatcima i dalje će biti zabranjen za građane koji će se samo moći pomoliti i ostaviti cvijeće ispred zgrade mauzoleja.

Kako izvješćuju lokalni mediji, prvi obožavatelji stigli su još u četvrtak popodne, unatoč upozorenju policije i uprave groblja da nitko neće moći provesti noć na groblju i u njegovoj okolici.

Jedina službena svečanost održat će se u Garyju, u Indiani, rodnom gradu Michaela Jacksona, gdje će njegova majka Katherine otkriti spomenik sinu. Kuću u kojoj je to čudo od djeteta odraslo zajedno s braćom i sestrama, njegovi obožavatelji obavezno posjećuju.

U subotu će se njemu u spomen održati koncert u hotelu u Beverly Hillsu, kojemu bi trebali nazočiti neki članovi Jacksonove obitelji.

U svijetu će se ovaj događaj obilježiti izložbom osobnih stvari "kralja popa" u Tokiju, gdje će u noći na subotu 50 njegovih obožavatelja za 900 eura moći postaviti vreće za spavanje u prostoriji u kojoj će biti izloženi njegov Rolls Royce i kostimi u kojima je nastupao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jackson je umro u svome domu od zatajenja srca koje je izazvano smrtonosnom kombinacijom lijekova koje je uzimao. Krivnja je svaljena na njegova liječnika koji mu je lijekove propisivao, no još uvijek se ne zna hoće li biti suđenja. U vrijeme smrti se kralj popa pripremao za oproštajnu turneju "This is it" u londonskoj O2 Areni, a svih 50-tak koncerata je bilo rasprodano.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Najpopularnija životna trenerica

Istražujemo: Je li Ana Bučević manipulatorica ili odlična životna učiteljica?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba