Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Posvetili mu doodle

Google obilježio rođendan hrvatskog kipara

Na početnoj stranici Googlea, koji ilustracijama i izmjenama svoga 'doodlea' na početnoj stranici ima običaj obilježavati važne datume i događaje, danas je prikazan slavni hrvatski umjetnik kako dovršava kiparski portret jednog od likova iz svog "Kosovskog ciklusa".

Image
Foto: Google
Z.H./Hina/ 15.8.2013. u 9:49
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Internetski pretraživač Google u četvrtak je svoj logotip posvetio slavnom hrvatskom kiparu i arhitektu Ivanu Meštroviću povodom 130. obljetnice njegova rođenja.

Na početnoj stranici Googlea, koji ilustracijama i izmjenama svoga 'doodlea' na početnoj stranici ima običaj obilježavati važne datume i događaje, danas je prikazan slavni hrvatski umjetnik kako dovršava kiparski portret jednog od likova iz svog "Kosovskog ciklusa". Klikom na 'doodle' otvaraju se internetske stranice posvećene Meštroviću.

Ivan Meštrović, rođen u Vrpolju 15. kolovoza 1883. godine, jedan je od najvažnijih svjetskih kipara XX. stoljeća, a osobito su cijenjena njegova djela vjerske tematike. Umro je u South Bendu u Sjedinjenim Državama 16. siječnja 1962. godine.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
popularna djevojka

Ovo je ista osoba? Splitska influencerica Ela Jerković podvrgnula se brojnim operacijama, evo kako je izgledala prije

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba