Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Sve češći slučaj

Gosti ostavljaju prazne kuverte na svadbama

U zadnje vrijeme se na svabama pojavljuje sve više praznih kuverti. Običaj je darivati slavljenike novcem, no u BiH je u prosjeku 5 posto kuverti prazno.

Image
Foto: weddbook.com
I.H./ 24.9.2013. u 20:19
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Rodbina i prijatelji trebaju darivati mladence kao protuvijednost za stolicu koja je plaćena na svadbi, tj. između 25 i 150 eura. Bišćanka i njezin muž su se neugodno iznenadili kad su nakon vjenčanja među 50 kuverti našli 7 praznih.

"U četiri su bile čestitke bez ikakvog teksta, dok su tri bile potpuno prazne. To nas je veoma iznenadilo, jer smo na vjenčanju imali 150 gostiju, a nismo organizirali ni tzv. kićenje maramicama, baš zbog krize, da našim gostima ne bude neugodno. Zašto su neki dali prazne koverte, nije nam jasno", rekla je Bišćanka za Avaz.

Cazinjanka je svojoj kćerki organizirala proslavu prvog rođendana, a od pedesetak gostiju, četvero ih je dalo prazne kuverte.

"Ne mogu vjerovati da netko nije mogao izdvojiti pet eura za dijete, već ima obraza dati praznu kovertu. Najžalosnije je što sumnjam na to tko bi to mogao biti i riječ je o prilično imućnim ljudima koji rade u inozemstvu", rekla je Cazinjanka.

Ovakvi slučajevi nisu rijetkost, naglašavaju u agencijama za organiziranje vjenčanja.

"Sve zavisi od strukture gostiju. Ako se vjenčava dvoje 17-godišnjaka pa je pola dvorane njihovih prijatelja iz škole, onda bude više takvih kuverti. No kod nas se ljudi još, i pored teške materijalne situacije, trude poštovati običaje pa su spremni i zadužiti se da imaju za frizuru, odijelo i slično", rekli su iz agencije.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
legendarni hitovi

Sjećate li se domaće teen zvijezde? Zasićena uspjeha, glazbe i publike, posvetila se nekom sasvim drugom životu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba