Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
bizarni internetski hit

Haljina za kojom su poludjeli slavni: Koje boje vi vidite?

Korisnici Twittera pod hashtagom #TheDress već neko vrijeme raspravljaju koje je haljina boje jer je neki vide kao bijelo zlatnu, a neki plavo crnu

Image
Foto: Twitter
RTL/ 27.2.2015. u 12:14
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ova haljina je postala predmet bizarne rasprave na društvenim mrežama, ne samo među običnim pučanstvom već i slavnima i poznatima.

Korisnici Twittera pod hashtagom #TheDress već neko vrijeme raspravljaju koje je haljina boje jer je neki vide kao bijelo zlatnu, a neki plavo crnu.

Raspravu je započela škotska pjevačica Caitlin McNeill, objavivši fotografiju na svom Tumblru. Slika je uskoro postala viralni hit!

https://40.media.tumblr.com/a391a1b4b46dd6b498d379e50f96ecbc/tumblr_nkcjuq8Tdr1tnacy1o1_500.jpg

Među slavnima se također povela velika debata, a pjevačice DemiLovato i TaylorSwift u samo neke od njih koje haljinu vide u plavo crnom izdanju. Za razliku od njih, reality zvijezda KimKardashian haljinu smatra bijelo zlatnom!

Iz Adobe Photoshopa javljaju da su u krivu oni koji vide da je haljina bijelo zlatna. Radi se o optičkoj iluziji i načinu na koji mozak procesuira informacije o boji. Sve što vidimo, vidimo mozgom, a ne očima. Naše oči percipiraju reflektiranu svjetlost s predmeta, a pritom šalju informaciju o toj refleksiji našem mozgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
otvoreno progovorila

Ivana Knoll: ''Pobornik sam prirodnog izgleda, a ovo je moja tajna formula za vitko tijelo'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba