Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
BIZARNI ZAHTJEVI BRITANACA

Halo konzulat, imate recept za marmeladu?

Britanski Foreign Office javno je zavapio zbog hrpe bizarnih zahtjeva s kojima se suočavaju britanska diplomatska predstavništva diljem svijeta.

Image

marmelada džem pekmez wiki marmelada džem pekmez wiki

Hina/ 13.8.2009. u 10:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Britanka koja je u inozemstvu obavila operaciju povećanja grudi, nezadovoljna njihovim novim brojem obratila se britanskom veleposlanstvu kako bi joj pomoglo riješiti taj problem, a ona nije jedina s bizarnim zahtjevom upućenim britanskom predstavništvu u inozemstvu, tvrdi u četvrtak Foreign Office.

Jedna je majka zamolila konzulat na Floridi da pomogne njezinom sinu tinejdžeru da spakira stvari te da ga odbaci do zračne luke jer se nije osjećao dobro.

U poplavi neobičnih zahtjeva Foreign Office nije propustio spomenuti ni onaj kako kontrolirati neposlušnu djecu, kakvo će biti vrijeme i koji je omjer šećera i voća u pripremi domaće marmelade.

"Redovito primamo zahtjeve od ljudi koji misle da smo mi one-stop-shop za bilo koji problem s kojim se suoče u inozemstvu", kazala je Juliet Maric iz britanskog konzulata u Alicanteu u Španjolskoj.

Ne možemo vam reći tko je ovlašten koristiti vaš bazen, tko će platiti taksi niti riješiti probleme vezane uz tečaj, kaže ona.

Konzulati ne bi trebali rješavati ni probleme kreditnih kartica koje su odbijene, kao ni davati informaciju, koju je tražio jedan putnik u Italiji, gdje kupiti "brandirane" cipele, kaže Foreign Office.

Britanska konzularna služba ima mrežu od 261 ureda širom svijeta koji postoje da bi putovanja britanskih građana bila sigurna te da bi im pomogli ako nešto pođe po zlu. Međutim, neki zahtjevi teško da pripadaju tim kategorijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ministar za konzularna pitanja Chris Bryant kazao je kako je važno da britanski građani shvate što Foreign Office može ili ne može za njih učiniti kako bi se osoblje konzulata moglo fokusirati na zaista ozbiljne probleme poput kriminala, nesreća ili gubitka putovnica.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Frajeri s travnjaka

Djevojke, duboko udahnite! Ovi mlađahni ljepotani uskoro će zamijeniti dobro poznata nogometna lica

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba