Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
'Bog vas blagoslovio'

Hit u Slavoniji: Nazovi Boga radi molitve!

U poplavi linija koje nude astrološke i tarot prognoze ili kojekakve seksualne usluge, pojavila se jedna posve drukčija, a i cijenom mnogo povoljnija. Naime, svećenik iz Donjih Andrijevaca dosjetio se kako širiti riječ Božju malo modernijim kanalima. Njegov govorni automat s molitvama već je postao hit u Slavoniji.

RTL/ 22.1.2013. u 18:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Župnik iz Donjih Andrijevaca odlučio je malo modernizirati vjeru.

"Ideja o govornom automatu poticaj za molitvu je došla jer sma živeći vidio da i neke pošte i kolodvori i neke institucije pomažu svojim klinetima na način da imaju govorni automat", kazao je svećenik NikicaMihaljević.

Tako se na njegovom automatu, baš poput bilo kojeg drugog hot linea, nudi za svakoga ponešto: za dnevne molitve birajte 1, za dnevnu duhovnu misao 2, za molitve u potrebi i zdravlje 3, za molitve mariji 4 i tako dalje...

"Jedan naš duhoviti posjetitelj govorne pošte je zgodno izrekao našalio se šaljivdžija, kaže ako trebate boga pritisnite 1, ako trebate papu pritisnite 2, ako trebate kardinala pritisnite tri, a ako trebate dati milodare za župu spustite slušalicu", dodao je don Nikica.

Redaju se na automatu molitva za molitvom, ali sve po povoljnoj tarifi.

Automat je u funkciji tek nekoliko dana, a već ga je napalo nekoliko stotina izgubljenih katoličkih duša.

Nakon što se crkva sve češće nalazi u skandalima i nakon što je Papa odlučio 'twitati' i 'fejsati', govorni automat don Nikice i nije toliko čudan. Najveća i najorganiziranija institucija u Hrvata ipak mora s nečim podbočiti poljuljane temelje.

"Kao što na televiziji nekto gleda tjelovježbu i samo treba vježbati tako i ove molitve žele pomoći vjernicima koji ne znaju kako bi molili i na koji način, kojim smjerom... Mi im dajemo poticaj".

Ma što vi mislili o ovom automatu, pozitivno je da nam se crkva odlučila modernizirati. Doduše, je da je Graham Bell telefon patentirao još prije 136 godina pa zapravo modernizacija, u ovom slučaju zvuči smiješno. Za razliku od nekih zadrtih crkvenih stavova kojima za držanje koraka s 21. stoljećem ipak treba nešto više od telefonske slušalice.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŽENA O KOJOJ BRUJI HRVATSKA

Tko je fatalna Silvia Dvornik? Družila se s Pecinom suprugom Irenom, iza sebe ima brak i gradi glazbenu karijeru

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba