Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
NA DVA KOTAČA JE BRŽE

Hitna pomoć stiže na Segwayu

Šefovi hitne pomoći u Austriji dosjetili su se kako će poboljšati i ubrzati dolazak medicinskih tehničara na teren probijajući se kroz velike prometne gužve.

Image
rtl.hr/ 19.8.2011. u 9:01
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Austrijska Hitna pomoć namjerava kupiti flotu Segway skutera, vozila na kojima se vozite uspravno stojeći, kako bi se medicinski tehničari brže i lakše probijali kroz prometne kolapse.

Segway će biti posebno prilagođeni potrebama mediscinskih tehničara. Osim što će imati sirenu i rotacijska svjetla, sa bočne strane imati će standardnu opremu.

Crveni križ u Beču je zaključio kako su Segwayji idealni za slučajeve kada nekome pozli u prometnoj gužvi ili trgovačkim centrima u kojima su najčešće goleme gužve.

"Oni će ići na mjesta gdje konvencionalna vozila nikada ne bi mogao stići", rekao je glasnogovornik Crvenog križa Andreas Zenker.

Učinkovitost ovog neobičnog vozila u hitnim situacijama Austrijanci testiraju još od prošle jeseni, a posebno korisnim su se pokazali u prodajnim centrima tijekom Božića i maratona u gradovima Beču i Linzu, gdje su pločnici bili prepuni trkača, navijača i prolaznika.

"Standardnom automobilu Hitne pomoći doista bi bilo teško probiti se kroz toliku gužvu", izjavili su iz bečkog Crvenog križa.

Ovim načinom stizanja do unesrećenih u velikim gužvama, već se koriste medicinski djelatnici i vatrogasci diljem svijeta.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Na vrhu popularnosti

Gdje je nestala Petra Kovačević? Bila je velika glazbena nada, najavila prvi album, a onda joj se gubi svaki trag

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba