Play ponuda
Play ponuda
nije mu lako

Hoće li Djed Mraz izdržati naporan tempo do Božića?

Težak je život Djeda Mraza. Ne zna kako će izdržati do Božića. Djece je previše, darova premalo, a i brada ga malo žulja.

RTL/ 10.12.2013. u 17:42
Play ponuda

Slika koju svi imamo u glavi kad se sjetimo DjedaMraza - idila, smijeh, darovi, slikanje, veselje i sve nešto najljepše na svijetu. Ali malo tko se zapravo zapita kako je znojiti se ispod te brade i debelog odijela.

A kako razveseliti djecu koja, kad se sjednu Djedu Mrazu u krilo, počnu plakati?

"Pa u nekim situacijama je stvarno teško. Stvarno je teško jer kad se dijete u kolicima rasplače, teško ga je odviknuti. Uglavnom radi dar, radi brada i mala kuglica na kapici. To ih jako razveseljava", kaže Djed Mraz ArisMiličević.

Vilenjaci su ti koji Djedu priskaču u pomoć, a prema potrebi i fotografiraju.

"Nije toliko problem u klincima, oni su djeca i koji put se boje, ali uglavnom su roditelji ti koji inzistiraju da se dijete slika", rekao je vilenjak IvanAntunović.

Ali naš Djed mora znati kako reagirati i u drugim škakljivim situacijama. Kao recimo kad dijete ne zna kako bi se izrazilo. Zato treba brzo reagirati na licu mjesta i pronaći jezik koji baš to dijete razumije.

"Teško je biti Djed Mraz, ali jako volim taj posao. Radim ga već jako dugo godina, ne znam im ni broj. Ne samo što moram dijeliti poklone i uveseljavati djecu svijeta, već moram znati mnogo predmeta što ih uče u školi. Bitan je zemljopis, bitna je povijest, strani jezici...", kaže IvanDolenjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Djedovi u smjeni u Kući Djeda Mraza, smještenoj u samom centru Zagreba, moraju imati pedagoško iskustvo.

"Puno je lakše kad ih je trideset ili četrdeset nego kad ih je pet. Jer pet ode na pet strana, a 40 ih ostane na istom mjestu", kaže Aris.

Nema puno mjesta za odmor jer Djed Mraz odmah nakon stampeda koji je prije minutu prošao mora sjesti natrag na svoje radno mjesto. Nova nestrpljiva djeca već čekaju. Zato su sretni kad im konačno stigne smjena.

Mraz iz svoje zemlje stiže u naš svijet koji je prepun apsurda. Tako su neke jako revne europske zemlje zbog straha od pedofilije zabranile bilo kakav kontakt Djeda s djecom, pa čak i tradicionalno sjedenje u krilu za slikanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
'KRIVO SHVAĆENO'

Drago za RTL.hr o izlasku iz 'Superpara' i odnosu s Tomislavom: 'Nisam dvoličan, poludio sam zbog pravila'

Zato kad sve zbrojimo, trebamo cijeniti trud koji Djed Mraz ulaže da bi nam djeca bila nasmijana i vesela, jer nasmijati klince je ipak najteži posao na svijetu.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
uspješna i ambiciozna

Prvu zaradu čekala je čak dvije godine, a od bake Mire dobila je divan savjet! Dunja Jovanić ima sjajnu priču o uspjehu

Play ponuda

Više s weba