Ostalo

Hrvati ne mare za grozne kritike: Serija o prevarantici prikovala je gledatelje za kauč, iz dana u dan...

Serija 'Inventing Anna' prati uspon danas osuđene njemačke prevarantice Anne Sorokin rođene u Rusiji

L.K.
17.02.2022 22:00

Na popularnoj streaming platformi nedavno je objavljena serija 'Projekt Anna' ('Inventing Anna') koja je prikovala domaću publiku za kauč i iz epizode u epizodu ih oduševljava. Publika ne mari za negativne komentare.

Serija prati uspon danas osuđenje njemačke prevarantice Anne Sorokin rođene u Rusiji. Sorokin se predstavljala kao bogata nasljednica pod imenom Anna Delvey koja je oštetila banke i druge institucije te svoje "prijatelje" za stotine tisuća dolara i to u relativnom kratkom periodu od 2013. do 2017. godine.

Inventin Anna

Ovo je još jedna serija popularne autorice Shonde Rhimes , koja je svijetu poznata kao glavna scenaristica i producentica 'Uvodau anatomiju' ('Grey's Anatomy'). Serija 'Projekt Anna'bazira se na priči novinarke New York Magazina, Jessice Pressler koja je šokirala javnost objavljivanjem ove priče2018. godine. (FOTO: Profimedia)

Prema procjenama, rusko-njemačka prevarantica je vrlo bogateNjujorčane prevarila za više od 250.000 dolara, odnosno 1.654.250kuna pa ne čudi da su njezine spletke podijelilejavnost. Dok su je jedni smatrali svojevrsnom junakinjom, drugi susmatrali kako je to za najveću osudu i kaznu.

Sorokin je, inače,osuđena po osam točaka optužnice još 2019. godine, ali tu nije bio kraj. Optuživalo ju se i za veliku krađu, ali ipokušaj velike krađe, no izjave 31-godišnje prevarantice Sorokin su bile, u najmanju ruku,iznenađujuće. Na sudu je izjavila kako su joj planovi za osnivanje vlastite zaklade bili u skladu sa zakonom.

"Lagala bih i vama i svima drugima i sebi kad bih rekla da mi je žao zbog bilo čega. Žalim zbog načina na koji sam postupila oko određenih stvari",izjavila je Sorokina 2019. za New York Times .

Inventing Anna

(FOTO: Profimedia)

Inače, ova serijaprati novinarku Vivien koja zapravo predstavlja Jessicu Pressler u doba obrađivanje teme Anne Sorokin i njezinog prevarantskog života. Serija ni u jednom trenutku ne veliča niti ponižava lik i djelo prevarantice, već ju na trenutke opisuje kao rođenu biznismenku, ali potom i kaolažljivu manipulatoricu koja ne preza ni pred čim.

U spomenutoj serijiAnnu Sorokin utjelovila je 28-godišnja glumica Julia Garner , čiji je naglasak u seriji kritizirao CNN .

"Čak i ako je Garneričin lik, Anna Delvey, tako zvučala, u najblažem slučaju teško je slušati je devet sati, dok je u najgorem pravo mučenje", smatraju CNN-ovikritičari.

Korak dalje je otišao britanski Telegraph koji je seriju opisao kao "jeftinui površnupoput njene protagonistice".

Inventing Anna

(FOTO: Profimedia)