Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Od Krapnja do Monaca

Hrvatska ideja pomogla pokrenuti svijet

Sredozemno more ima jednu opasnost manje, za što se pobrinuo Kike Curavić i njegov tim, koji su organizirali najveću akciju čišćenja mora, rijeka i jezera u povijesti. Središte akcije bilo je u Monacu, gdje ih je primio i sam princ Albert. Tako je hrvatska ideja koja se rađala dugih sedam godina, uspjela pokrenuti svijet.

RTL/ 30.9.2013. u 18:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

I u najluksuznijem mjestu na svijetu znaju zasukati rukave i baciti se na posao. Monaco je ove subote bio centar iz kojeg je provedena najveća akcija čišćenja podmorja ikad. Ideja je preko mondenog Monaca do ostatka svijeta stigla ravno iz malog Krapnja samo na leđima entuzijazma jednog hrvatskog ronioca.

Iako zaljubljenik u ronjenje nije i sam uskočio u more, princ Albert učinio je mnogo više od toga. Osigurao je novac bez kojeg bi sve ovo ostalo samo jedna lijepa ideja na papiru.

Protokol je jedna jako lijepa stvar, ali jake su snage dobile i konkretne zadatke da se ideja o čišćenju podmorja proširi diljem zemaljske kugle. Rade Šerbedžija je tako zadužen da u projekt uključi svoje poznate prijatelje, redatelje i glumce pa je već obećao da će sve lijepo prezentirati Angelini i  Bradu.

A za to da Barack Obama postane zvijezda pobrinuo se jedan čovjek. Roger Fisk medijski je stručnjak koji je vodio dvije pobjedničke Obamine kampanje i odlučio je medijsku promociju toga što udruga GUWAA čini, uzeti u svoje ruke.

Monaco je dobio i  bijelu zastavu kao nagradu za to što ronioci baš i nisu imali što izvaditi u jednom od najočuvanijih podmorja na Mediteranu.

Kako je u Monacu sve blještavo i sjajno, tako ćemo se i mi usredotočiti samo na lijepe stvari, pa nećemo previše spominjati silne organizacijske probleme koji su rješavani u zadnji čas prije ceremonije. Najvažnije je da je projekt uspio i da prema svemu sudeći grabi dalje, i to krupnim koracima.

Ali glavna bi poruka ipak trebala biti da čišćenje i briga o okolišu ipak nisu nešto što se tiče samo kraljeva i prinčeva i finih protokola. Svatko može zasukati rukave i baciti se na posao. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
slab na starije

Ovu poznatu Hrvaticu ljubio je Borna Ćorić prije šuškanja o romansi s Kristinom Bralo

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba