Ostalo

Hrvatska je najpoželjnija destinacija 2014. godine

RTL
06.01.2014 09:17

Bloger Huffington Posta William D. Chalmers složio je listu destinacija koje želite posjetiti u 2014. godini, ali i onih na kojima se nikako ne biste voljeli naći.

Prva na listi najpoželjnijih destinacija je Hrvatska. Chalmers je opisao Lijepu našu riječima: "'To je Italija bez razvikanosti i visokih troškova. Putnici 21. stoljeća su u potrazi za novim utopijama, poput Pariza dvadesetih, Balija sedamdesetih i Praga devedesetih. Hrvatska bi mogla biti sljedeća generacijska destinacija te vrste".

Mjesta koja biste još trebali posjetiti, prema izboru ovog blogera, jesu festival Burning Man u američkoj Nevadi, Brazil, Škotska, Maroko, Oman, Nikaragva, Butan i Maldivi.

Burning Man je golemi festival koji se fokusira na na uključenost, darivanje, radikalnu samoodrživost, slobodu izražavanja i građansku odgovornost, a održava se usred pustinje.

Brazil se našao na listi zbog Svjetskog nogometnog prvenstva, a Škotska jer u rujnu ima referendum o neovisnosti. Maroko je predstavljen kao riznica kulture, boja, arhitekture i prirodnih ljepota. Prava destinacija za sve one željne avanturizma.

Najnepoželjnije destinacije za putovanje jesu Mauritanija, Saudijska Arabija, Rusija, Turkmenistan, Venezuela i Nigerija. To su destinacije u kojima je zaštita ljudskih prava na gotovo nikakvoj razini, a osim toga, često su i neprijateljski raspoložene prema turistima.