Ostalo

Hrvatske kraljice plastičnih operacija: ove su dame pretjerale do neprepoznatljivosti

Tko je hrvatska kraljica estetskih zahvata? U posljednje vrijeme mnoge konkuriraju za tu titulu. Mi smo u suradnji s našim sugrađanima odabrali tri

Dora Juras Pivac
24.03.2017 18:10

Nos, usne, obrazi i mimika lica glumice hrvatskog podrijela Gabrijele Spanic definitivno su umjetni. Na svom Instagram profilu objavila je video u kojem se šminka i govori, no da nema zvuka to uopće ne biste primjetiti. Njezino je lice gotovo nepomično i ne prepoznatljivo.

Nije ona jedina. S magičnim injekcijama mladosti pretjerale su i neke njezine puno poznatije kolegice koje su nekada slovile za najljepše žene svijeta. Nicole Kidman , Rene Zellweger i Michelle Pfeiffer - sve se one teško nose sa starenjem pa se ljepotice polako, ali sigurno pretvaraju u karikature.

Kroz ordinaciju doktora Dinka Kaliterne , hrvatskog eksperta za ljepotu, prođu mnoge žene. Svaka ima različite apetite.

"To je kao jedna vrsta ovisnosti, jedna operacija vuče drugu operaciju i to je nešto što bi trebalo staviti pod kontrolu", kaže Kaliterna.

Neke do kontrole teško dolaze pa često pretjeraju. Primjerice pjevačica Maja Šuput koja se u posljednjih deset godina drastično promijenila.

"Rađena je korekcija obraza, najvjerojatnije su punjači. Druga opcija može biti implatanti ili masno tkivo, ali pretpostavljam da su ovo punjači. Vidim da je rađena i izvjesna kombinacija botoxa. Ako me pitate, meni se čini da je previše botoxa stavljeno u čelo po mom ukusu", rekao je Kaliterna.

Neke stvari su se promijenile i kod Tatjane Dragović . Mnogi se slažu kako lijepoj Tatjani zahvati nisu bili potrebni.

"Ja bih opet možda napravio da je mrvicu blaže napravljena gornja usna, ali ovo je jedan od rijetkih primjera odličnih usana. Jedna trećina je gornje usne, a dvije trećine donje usne. Tako da bi ovako nekako trebale izgledati idealne usne", kaže doktor Kaliterna.

A to definitivno nisu one voditeljice Vjekoslave Bach . Ona, čini se, nije znala kad reći dosta.

"Ovdje vidim definitivno da se radi o korekciji usana. Za obraze ne mogu komentirati, mislim da nisu rađeni. Većina žena voli da su im naglašenije gornje usne s čime se ja ne slažem. Ako bi pitali mene, ja bih napravio malo manju količinu gornje usne", kaže Kaliterna.

Liječnici savjetuju umjerenost. A što cijene hrvatski muškarci - pogledajte u prilogu.