Ostalo

VIDEO Hus kroz suze govorio na Akijevom ispraćaju: 'Stalno mislim je li moglo biti drugačije'

Posljednji pozdrav Akiju Rahimovskog na zagrebačkom Mirogoju okupio je njegove najbliže prijatelje i suradnike

RTL.hr
27.01.2022 15:22

"Ne znam ima li išta bolnije, kada se rastaješ sa čovjekom tako nenadano, ne stigneš se pripremiti. Stalno mislim je li moglo biti drugačije, znam da nije. Ako jeplesao iudisao život tako intenzivno, takva energija i karizma i osobnost morala je ićiuz grmovit prasak. Jednostavno nije moglo biti drugačije. Aki je bio u najboljem smislu te riječi - klaun. Bio je sve što je trebao biti,davao je sebe nesebično za sva ta sretna lica koja su bila ispred njega iispred nas. Kad je pjevao tužno, dvorane su plakale, kada je pjevao sretno, svi smo plesali. Bio je naša lokomotiva. Taj vlak ni nakon koncerata ni turneja nije stajao. Sada je duša pusta kao stanica jer nema putnika. Vlakovi stoje, a išli bi rado. Puotovali smo brzo ibez stajanja. Teško mi je, nadam se samo da je spokojan, da je našao mir ako je mir ono što je tražio", rekao je Akijev najbliži suradnik Husein Hasanefendić Hus .

(VIDEO: Igor Soban/PIXSELL)

U suzama, jedva je govorio o čovjeku s kojim je u više od četiri desetljeća karijere napravio toliko mnogo - kao autor pjesama, kolega, podrška u privatnom životu...

Legendarni glazbenikAki Rahimovski preminuo je u subotu 22. siječnja, a danas se ispraćana zagrebačkom Mirogoju. Brojni prijatelji, kolege i obitelj okupili su se kako bi frontmana Parnog valjka ispratili na vječni počinak.

Sprovod Akija Rahimovskog

(FOTO:Igor Soban/PIXSELL)

"Tužna je naša ulica otkad nisi tu...jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju", piše uz Akijevu fotografiju.Riječ je o stihovima iz pjesme Parnog Valjka, 'Moja je pjesma lagana'. Nakon Husovog emotivnog govora ispratili su ga s pjesmom 'Za malo nježnosti'. O prijatelju Akiju govorio je i Dražen Biljan , njegov prijatelj koji se od njega oprostio stihovima pjesnikaJesenjina.

"Doviđenja, dragi, doviđenja;
Ti mi prijatelju jednom bješe sve.
Urečen rastanak bez našeg htjenja
Obećava i sastanak, zar ne?"

Pročitajte još
Emotivni ispraćaj čovjeka velikog glasa: Obitelj i prijatelji opraštaju se od Akija na Mirogoju