Ostalo

Hvar proglašen rajem za nudiste

Nakon što ga je Lonley Planet uvrstio na peto mjesto popisa top destinacija za 2012. godinu, Hvar se našao na još jednom popisu, i to na prvom mjestu.

S.M.
21.11.2011 11:04

CNN je na listu15 nudističkih vrhunskih destinacija na prvo mjesto stavio plažu Jerolim, koja se nalazi na istoimenom otočiću,dijeluarhipelaga hvarskih Paklenih otoka.

Istaknuli su "netaknute, stjenovite obale i kristalno čisto more", a onima koji žele privatnost, preporučuju da se "prošeću po borovoj šumi i pronađu usamljenu uvalu."

Na drugom mjestu nalazi se brazilska pješčana plaža Praia de Galheta u Santa Caterini, a na trećem plaža pokraj talijanske Marine di Camerote. Slijede ih luksuzne vile na Phuketu u Tajlandu i nudističko krstarenje Azurnom obalom.

U Top 15 su i američka plaža Black's u La Jolli u Kaliforniji te Teniski klub s bazenima u New Yorku, Damski slapovi u Walesu, Capella Pedregal u Cabo San Lucasu u Meksiku, južnoaustralska plaža Maslin u Adelaideu, Zlatna plaža na sjeveru Cipra, havajska Mala plaža na Mauiju, Orient Bay na Karibima, Carpe Diem na grčkom otoku Santoriniju i uživanje u vrućoj termalnoj kupelji u Japanu.