Ostalo

I njima je blagdan: Policija čestita Božić kriminalcima

Božićne čestitke odaslane su na adrese poznatih dilera droge, vođa gangsterskih skupina i drugih kriminalaca.

K. T. - HINA
12.12.2012 12:34

Policija u Abbotsfordu u Kanadi odlučila je taktički djelovati kako bi kriminalce potaknula da u Novoj godini donesu dobru odluku te im je poslala božićne čestitke s likom policajca u odjeći Djeda Mraza i porukom da nikad nije kasno odabrati pošteniji život, piše Huff Post iz Britanske Kolumbije.

"Vjerujemo da nikada nije prekasno donijeti bolju životnu odluku. Radi vaše obitelji i vas samih godinu u 2013. izaberite novi i bolji život. Vašu novogodišnju odluku donesite sada. Ovdje smo da vam pomognemo", stoji u čestitci uz lik Djeda Mraza sa strojnicom i policijskom kapom i pitanjem: "A na kojem ćete popisu vi biti iduće godine?".

Božićne čestitke odaslane su na adrese poznatih dilera droge, vođa gangsterskih skupina i drugih kriminalaca.

Policija u tome gradu u Britanskoj Kolumbiji, koja ima jednu od najviših stopa kriminala u Kanadi, vjeruje da su blagdani vrijeme kada svatko treba razmisliti o svome životu. Pozitivna promjena može donijeti dobrobit pojedincu, ali i cijeloj zajednici, drži policija.

Ako primatelj čestitke odluči nazvati naznačen telefonski broj odslušat će poruku: "Dobili ste policijsku postaju Abbotsford. Ako je poziv hitan, prekinite vezu i nazovite 9-1-1. Ako zovete zato što želite promijeniti svoj život, hvala. Vaš poziv važan nam je i željeli bismo s vama razgovarati. Zato ostavite vaše ime i kontakt da vas možemo nazvati".