Ostalo

I psi dobili svoju verziju Super Bowla

Povijest se svake godine ponavlja na američkom Super Bowlu, najgledanijem prijenosu kojeg će ove godine dodatno začiniti Madonna. Ipak, prije onog pravog, psi su organizirali životinjski Super Bowl.

RTL
05.02.2012 18:15

Kakav Super Bowl, ove je godine Puppy Bowl apsolutni hit! Ne, ne radi se o sadističkoj varijanti američkog nogometa, nego o ekskluzivnom natjecanju u ovom popularnom sportu u kojem su glavne zvijezde, pogađate, psi!

Igra je oštra, a pravila su vrlo stroga. Za svaki pokušaj ugriza za rep ili lupanja šapom u glavu svira se prekršaj. Svojih pet minuta slave dobit će i ostali četveronošci, praščići, zamorci i mace. Iako bi utakmica vjerojatno bila puno zanimljivija da se na teren preseli vječna bitka između pasa i mačaka, ovi potonji se na psećem Super Bowlu nalaze samo u ulozi zabavljača.

Od davne 1967. finale američkog nogometa suvereno vlada kao najgledaniji i najobožavaniji sportski događaj, no ove godine ponovno dobiva opasnu konkurenciju. Umjesto susreta modernih gladijatora iz NFL-a, na teren će istrčati šašavi psi.

Više pogledajte u prilogu.