Ostalo

I u Hrvatskoj se pojavilo ljubičasto tele

Prvo je bilo čudo iz Čačka. Ljubičasto tele podignulo je na noge sve veterinare i genetičare. A onda su svijet obišle slike iz Čamagajaca - slavonskog sela u kojem su prije deset dana na svijet stigle sestre blizanke - Štefica, obična simentalka i njezina ljubičasta sestrica - Milka. No svakog čuda za tri dana dosta.

RTL
25.01.2012 18:47

I mi svoje tele za trku imamo. Tko više pita za ono ljubičasto iz Čačka kad se prije deset dana otelilo naše u Čamagajevcima - selu otprije poznatom po brojnim guskama i neženjama. Čudo se otelilo u plodnoj i rodnoj Slavoniji, a ime joj je, naravno, Milka.

Ima Milka i seku blizanku - Šteficu. Međutim, skroz običnu simentalku. I niti jednoj nije baš jasno čemu sva ta strka, i zašto im svi dolaze u babinje.

Možda vam se čini da Milka baš i nije dovoljno lila. I dobro vam se čini. Naime, svakog čuda za tri dana dosta. Pa je tako I naše čudo, baš poput srpskog joj telećeg rođaka, posivjelo. Još joj se jedino nosić ljubičasti. No, Milku to baš i ne brine previše.

Milki na ovoj farmi društvo pravi još stotinjak krava. Kad naraste bit će posve siva i davat će barem pet litara mlijeka dnevno. I svi će zaboraviti da je nekad bila malo ljubičasto tele. Ali što ćete, to je jedan pravi kravlji život.