Ostalo

I Vi možete napraviti savršene palačinke!

Što ste bliže brojci 100 to će palačinke biti bolje, a zlatno pravilo nalaže da tava treba biti zagrijana na 190 stupnjeva, u smjesi ne smije biti ugrušaka te smije stajati 30 minuta prije upotrebe i da se palačinke pojedu odmah nakon pripreme.

RTL
12.02.2013 17:14

Matematičari sa Sveučilišta u Wolverhamptonu smatraju da su uspjeli razviti matematičku formulu za pripremu palačinaka.

Ona glasi 100 [10L - 7F + C(k-C) + T(m-T)]/(S-E). L je broj ugrušaka u smjesi, F umijeće okretanja palačinaka koje se mjeri od 1 do 100, C ujednačenost smjese od 0 do 10, k je idalna ujednačenost koja iznosi 5, T temperatura tave, m savršena temperature tave, S vrijeme koje je smjesa stajala prije korištenja te E vrijeme koliko su palačinke čekale prije nego što su pojedene.

Što ste bliže brojci 100 to će palačinke biti bolje, a zlatno pravilo nalaže da tava treba biti zagrijana na 190 stupnjeva, u smjesi ne smije biti ugrušaka te smije stajati 30 minuta prije upotrebe i da se palačinke pojedu odmah nakon pripreme.