Matematičari sa Sveučilišta u Wolverhamptonu smatraju da su
uspjeli razviti matematičku formulu za pripremu palačinaka.
Ona glasi 100 [10L - 7F + C(k-C) + T(m-T)]/(S-E). L je broj
ugrušaka u smjesi, F umijeće okretanja palačinaka koje se mjeri
od 1 do 100, C ujednačenost smjese od 0 do 10, k je idalna
ujednačenost koja iznosi 5, T temperatura tave, m savršena
temperature tave, S vrijeme koje je smjesa stajala prije
korištenja te E vrijeme koliko su palačinke čekale prije nego što
su pojedene.
Što ste bliže brojci 100 to će palačinke biti bolje, a zlatno
pravilo nalaže da tava treba biti zagrijana na 190 stupnjeva, u
smjesi ne smije biti ugrušaka te smije stajati 30 minuta prije
upotrebe i da se palačinke pojedu odmah nakon pripreme.
Što ste bliže brojci 100 to će palačinke biti bolje, a zlatno pravilo nalaže da tava treba biti zagrijana na 190 stupnjeva, u smjesi ne smije biti ugrušaka te smije stajati 30 minuta prije upotrebe i da se palačinke pojedu odmah nakon pripreme.