Ostalo

Iako je slijep, postao je pravi čarobnjak u kuhinji!

Prije pet godina zbog teškog dijabetesa je oslijepio, no nikad nije odustao od svojih snova. Shane je, iako uopće ne vidi, uspio završiti kuharsku školu i oslanjajući se na ostala osjetila, postao pravi čarobnjak u kuhinji!

RTL
24.09.2012 17:31

Shane West je slijep. No, za pripremu dobre hrane potrebna su neka druga osjetila i vještine. "Stvarno sam dobar u rezanju! Jako sam brz!", kaže Shane.

No, opreza nikada nije dovoljno! "Nisam savršen! Tu i tamo se malo porežem. Jer morate stalno misliti o svemu! U kojem je smjeru uperen vaš nož, gdje su vam posude...", objasnio je.

Shane je prije pet godina oslijepio zbog dijabetesa. No, američki rehabilitacijski centar mu je pomogao pri jačanju samopouzdanja i Shane je završio kuharsku školu.

"On bi mogao biti prvi pomoćni kuhar! Mogao bi raditi u bilo kojem hotelu, bolnici, školskom okruženju ili bilo kojem tipu kuhinje", rekao je kuhar Anthony Dicarlo .

Izvan kuhinje u snalaženju u svakodnevnom životu pomaže mu pas Neptun, a na dodjeli diplome bio mu je glavna podrška. "Nadam se da mogu pokazati ljudima da ako su hendikepirani na neki način, to ne znači da su potpuno bespomoćni", poručio je Shane.

Jer, kada izgubite jedno osjetilo, ostala preuzmu njegovu funkciju i iskoče u prvi plan. To samo treba znati prepoznati. A Shane je u tome uspio!

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.