Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
BIZARNO I NEUKUSNO

Ima i onih koji mu se dive do te mjere da mu pišu pjesme: Poslušajte ove hvalospjeve o Vladimiru Putinu

Dodvoravanje političarima na vrlo visokoj i iznimnoj važnoj funkciji nerijetko zna postati neukusno pa su takvi i ovi hvalospjevi

Image
Foto: RTL
L.K./ 25.2.2022. u 20:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iako to nikada zapravo i nije bilo upitno, treba naglasiti kako i danas postoje oni koji izravno podržavaju ruskog predsjednika Vladimira Putina. Dodvoravanje političarima na vrlo visokoj i iznimnoj važnoj funkciji nerijetko zna postati neukusno pa su tako i ovi glazbenici sigurno s ovim pjesmama ostavili mrlje u svojoj karijeri kada su pjevali o Putinu.

Da je riječ o čovjeku koji ne preza ni pred čim dovoljno je samo podsjetiti na nedavnu situaciju kada je Putina predsjednik SAD-a Joe Biden nazvao ubojicom, na što mu je prvi čovjek Rusije hladno odgovorio: "Svoj svoga poznaje".

'Zaplakala Makedonija za Putinom'

U pjesmi Aleksandra Džeparovskog, poziva se čelnika iz Kremlja da spasi (Sjevernu) Makedoniju od Europske unije, NATO-a i SAD-a. Kao glazbena podloga iskorištena je poznata pjesma 'Zaplakalo je Marijovo'. Pjesma je postala hit u vrijeme predizborne kampanje za parlamentarne izbore do kojih je došlo 2016. godine. Unatoč strogoj političkoj orijentaciji, pjesma nije postala samo hit na društvenim mrežama, već i na radijskim postajama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

'Moj najbolji prijatelj'

Ovaj hit broji gotovo 16 milijuna pregleda na popularnom YouTubeu i smatra se glazbenim vrhuncem ruskog R'n'B izvođača Timatija. Na snimanju pjesme i spota se definitivno nije štedjelo, ali to sve pada u vodu kada se pročitaju stihovi pjesme. "Cijela ga zemlja podržava, Znate da je on kul superheroj. Danas sam ja igrač i moj prijatelj je sa mnom. On je šef, pa znate da će sve ići po planu", upravo tako bi zvučao dio ovog hita da mu se prevedu stihovi na hrvatski jezik.-

Upravo se čita

Image
'NE VIDIM NIŠTA SPORNO'

Aerodrom u Zadru lažirao milijuntu putnicu jer je Plenković bio u županiji: 'Poklopilo se'

'Moj Putin'

Pjevačica Mashany je u spotu za svoju pjesmu 'Moj Putin' direktno iskazala svoje političko opredjeljenje i to, ni manje ni više nego svojim modnim kombinacijama. Prvo se pojavila u haljini koja je u bojama ruske zastave, odnosno prije izgleda kao da se ogrnula ruskom zastaom koja je prošivena na nekoliko mjesta i tada pjeva na suncu i polju koje je rodilo. Kada pjeva o Ukrajini, stvari su kudikamo drugačije. Štoviše, takva crno-bijela karakterizacija prikazala je pjevačicu u mračnom podrumu dok nosi boje ukrajinske zastave na sebi. Što dalje objašnjavati pored ovako jasne i direktne poruke. Da stvar bude jasna baš svakome, dovoljno je porčitati ove stihove - "Ti si Putin, Želim biti s tobom. Tebi plačem: Moj slatki Putine, uzmi me sa sobom, želim biti s tobom", pjeva Mashany.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

'Onaj kao Putin'

Pjesma ruskog electro-dance sastava Poyuschie Vmeste koja slavi ruskog predsjednika Putina ostala je zapamćena kao njihov najveći hit. Ipak, pjesma nije isključivo politička jer u njoj djevojke iz benda pjevaju kako priželjkuju muškarca poput Putina.

"Sada želim onoga koji je kao Putin, koji je pun snage, Onaj kao Putin, koji ne pije alkohol, Onaj kao Putin, koji me neće vrijeđati, Onaj kao Putin koji mi neće pobjeći", stoji u stihovima pjesme.

L.K./ 25.2.2022. u 20:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
godine su joj samo broj!

Je li ona najzgodnija baka u Hrvatskoj? Silvana je majka slavne influencerice i žena osebujnog stila

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba