Ostalo

Ima i onih koji mu se dive do te mjere da mu pišu pjesme: Poslušajte ove hvalospjeve o Vladimiru Putinu

Dodvoravanje političarima na vrlo visokoj i iznimnoj važnoj funkciji nerijetko zna postati neukusno pa su takvi i ovi hvalospjevi

L.K.
25.02.2022 20:00

Iako to nikada zapravo i nije bilo upitno, treba naglasiti kako i danas postoje oni koji izravno podržavaju ruskog predsjednika Vladimira Putina . Dodvoravanje političarima na vrlo visokoj i iznimnoj važnoj funkciji nerijetko zna postati neukusno pa su tako i ovi glazbenici sigurno s ovim pjesmama ostavili mrlje u svojoj karijeri kada su pjevali o Putinu.

Da je riječ o čovjeku koji ne preza ni pred čim dovoljno je samo podsjetiti na nedavnu situaciju kada je Putina predsjednik SAD-a Joe Biden nazvao ubojicom, na što mu je prvi čovjek Rusije hladno odgovorio: "Svoj svoga poznaje".


'Zaplakala Makedonija za Putinom'

U pjesmi AleksandraDžeparovskog , poziva se čelnika iz Kremlja da spasi (Sjevernu) Makedoniju od Europske unije, NATO-a i SAD-a. Kao glazbena podloga iskorištena je poznata pjesma 'Zaplakalo je Marijovo'.Pjesma je postala hit u vrijeme predizborne kampanje za parlamentarne izbore do kojih je došlo 2016. godine. Unatoč strogoj političkoj orijentaciji, pjesma nije postala samohit na društvenim mrežama, već i na radijskim postajama.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

'Moj najbolji prijatelj'

Ovaj hit broji gotovo 16 milijuna pregleda na popularnom YouTubeu i smatra se glazbenim vrhuncemruskogR'n'B izvođača Timatija. Na snimanju pjesme i spota se definitivno nije štedjelo, ali to sve pada u vodu kada se pročitaju stihovi pjesme. "Cijela ga zemlja podržava, Znate da je on kul superheroj. Danas sam ja igrač i moj prijatelj je sa mnom. On je šef, pa znate da će sve ići po planu", upravo tako bi zvučao dio ovog hita da mu se prevedu stihovi na hrvatski jezik.-

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

'Moj Putin'

Pjevačica Mashany je u spotu za svoju pjesmu 'Moj Putin' direktno iskazala svoje političko opredjeljenje i to, ni manje ni više nego svojim modnim kombinacijama. Prvo se pojavila u haljini koja je u bojama ruske zastave, odnosno prije izgleda kao da se ogrnula ruskom zastaom koja je prošivena na nekoliko mjesta i tada pjeva na suncu i polju koje je rodilo. Kada pjeva o Ukrajini, stvari su kudikamo drugačije. Štoviše, takva crno-bijela karakterizacija prikazala je pjevačicu u mračnom podrumu dok nosi boje ukrajinske zastave na sebi. Što dalje objašnjavati pored ovako jasne i direktne poruke. Da stvar bude jasna baš svakome, dovoljno je porčitati ove stihove -"Ti si Putin, Želim biti s tobom. Tebi plačem: Moj slatki Putine, uzmi me sa sobom, želim biti s tobom", pjeva Mashany.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

'Onaj kao Putin'

Pjesma ruskog electro-dance sastava Poyuschie Vmeste koja slavi ruskog predsjednika Putina ostala je zapamćenakao njihov najveći hit. Ipak, pjesma nije isključivo politička jeru njoj djevojke iz benda pjevaju kako priželjkujumuškarca poput Putina.

"Sada želim onoga koji je kao Putin, koji je pun snage, Onaj kao Putin, koji ne pije alkohol, Onaj kao Putin, koji me neće vrijeđati, Onaj kao Putin koji mi neće pobjeći", stoji u stihovima pjesme.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.